10 apps på salg i App Store

Gjør et kupp i helgen.

Mens Apple tar 30% av alle salg i App Store, står utviklerne fritt til å sette pris – og til å endre den.

Det gjør de fra tid til annen også - enten det er for å prøve seg frem med ulike prispunkter, fordi de har en oppfølger på gang, fordi de har jubileum eller av andre årsaker.

Under finner du ti applikasjoner som er på salg i App Store om dagen.

Vi gjør oppmerksom på at prisene ble hentet inn på fredag og at ikke alle tilbudene nødvendigvis er tilgjengelige på lørdag.

Les også: 10 anbefalte spill til iPad

Myst

Klassikeren som dukket opp på Mac allerede i 1993 har senere blitt lansert på flere plattformer; senest på iOS i 2009. Dette er et eventyrspill med høy gåteløsningsfaktor der du utforsker den tilsynelatende øde øya Myst, uten noen som helst bakgrunnshistorie, men der historien avsløres etter hvert.

Myst
Myst Vis mer


Merk imidlertid at du må laste ned over 700MB, så sørg for å være koblet til et trådløst nettverk

Før: 29,- / Nå: 6,-
For: iPhone

My measures and dimensions
My measures and dimensions Vis mer


My measures and dimensions

Skal du pusse opp, kjøpe nye møbler, lister eller hva det måtte være, kan denne appen være kjekk å ha. Den lar deg ta bilde av et rom og deretter legge på lengdemål, vinkler og andre notater slik at du har det lett tilgjengelig når du trenger det.

Før: 29,- / Nå: 6,-
For: iPhone

Les også: Praktiske apps for handymannen

Infinity Blade

Det er imponerende hva utviklerne har fått til med Infinity Blade, som virkelig viser hva iPhone 4 og iPad er gode for grafikkmessig (iPhone 3GS er også støttet).

Infinity Blade
Infinity Blade Vis mer


Spillet bruker Unreal-motoren og har høstet flere "Game of the year"-medaljonger i 2010.

Før: 35,- / Nå: 17,-
For: iPhone/iPad (Universal-applikasjon)

50 greatest photographs from National Geographic

Bladet National Geographic er kjent for gode bilder, og i denne iPad-applikasjonen har de samlet 50 av sine aller beste bilder, der du også får bakgrunnshistorien, bildene som ikke ble brukt, et kart som viser hvor de er tatt, samt muligheten til å bestille en innrammet utgave som du får tilsendt i posten.

Før: 29,- / Nå: 11,-
For: iPad

50 greatest photographs of National Geographic
50 greatest photographs of National Geographic Vis mer


5 fine fotoapps for iPhone

Kamasuma
Kamasuma Vis mer


Kamasuma iPhoneiPad

Glad i Sudoku, Kakuro og andre tallpuslespill? Da vil du sannsynligvis også like Kamsuma, der du skal plassere tall rundt trekanter slik at summen av tallene rundt en trekant blir lik tallet som står inni trekanten. Se på bildet, så skjønner du tegninga.

Før: 29,- / Nå: GRATIS
For: iPhone/iPad (ulike versjoner, begge er gratis)

inReverse

Kveldens vorspielhit? Spiller nummer én går ut og synger noen strofer fra en kjent sang, uten at spiller nummer to hører det. Spiller nummer to kan spille av lydklippet baklengs og gjetter hvilken sang det er. Klarer hun det ikke, får hun muligheten til å prøve å synge det hun hører (altså baklengs) og deretter spille det av riktig vei. Høres det morsomt ut?

Før: 6,- / Nå: GRATIS
For: iPhone/iPad

Les også: Bli gitarhelt med Tap Tap Revenge

Album scout

Det kan være at noen av artistene du liker har kommet ut med nye album som du ikke er klar over. Album scout følger med for deg ved å sjekke hvilke artister du har lagret musikk fra og gir deg deretter en liste over nye utgivelser. Du kan også lytte til et lydklipp fra nye sanger direkte fra applikasjonen, og selvsagt kjøpe ny musikk fra iTunes.

Før: 6,- / Nå: GRATIS
For iPhone/iPad

Game Dev Story
Game Dev Story Vis mer


Game Dev Story

Okay, så sparer du bare fire kroner, men faktum er at Game Dev Story er ett av undertegnedes favorittspill, som virkelig kan få deg hekta. Du er herre over et lite firma som skal lage dataspill og må styre økonomien, ansette personell, velge hva slags spill som skal lages, sende ansatte på kurs, kjøpe reklame, ha stands på spillmesser og mer til. Ekstra morsomt hvis du er glad i dataspill, selvsagt.

Før: 21,- / Nå: 17,-
For: iPhone

7 spill det er vanskelig å legge fra seg

Song exporter pro

Med denne appen kan du spille av musikken du har lagret på telefonen på en annen enhet via WiFi. Alt du trenger å gjøre er å starte applikasjonen og velge hvilke sanger du vil dele (eller alle), så starter applikasjonen en webserver som du kan nå via en hvilken som helst nettleser, hvor du kan overføre sanger eller bare lytte til dem. Du kan også kreve brukernavn og passord om du vil ha litt mer kontroll over hvem som får koble seg på.

Før: 11,- / Nå: 6,-
For: iPhone/iPad

BeejiveIM iPhone | iPad

Sannsynligvis den mest funksjonsrike lynmeldingsklienten, med støtte for både MSN, GTalk, Facebook chat og mer til.

BeejiveIM
BeejiveIM Vis mer


Når applikasjonen kjører i bakgrunnen får du en varsling dersom noen sender deg en melding, og det er mulig å sende og motta filer til andre.

Før: 55,- / Nå: 35,-
For: iPhone/iPad (separate applikasjoner)