Xiaomi med 100 watts lading av mobilen

0-100 på 17 minutter!

Dette ser ut til å bli verdens raskeste mobillading.

LYNRASK LADING: Super charge turbo-ladingen fra Xiaomi byr på ekstrem ladeffekt. Foto: Xiaomi/YouTube
LYNRASK LADING: Super charge turbo-ladingen fra Xiaomi byr på ekstrem ladeffekt. Foto: Xiaomi/YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Apple legger ved en ussel 5W-lader i sine iPhone-modeller, som typisk bruker i størrelsesorden tre timer fra 0-100 på Plus/Max-modellene, er det flere av konkurrentene som byr på langt heftigere ladere i sine esker.

Samsung har lenge levert 15 watts-ladere (9V/1,67A), men har for lengst blitt overgått av flere. På Huaweis toppmodeller, P30 Pro og Mate 20 Pro, får du med en lader på 40 watt, som lader batteriet fra 0-72 prosent på bare en halvtime etter våre målinger.

Ekstrem hastighet

Kinesiske Oppo lanserte i fjor en Lamborghini-utgave av sin Find X-telefon, der det fulgte med en 55 watts lader, som fulladet telefonen fra 0-100 på 35 minutter. Det riktignok på en telefon med 3.400 mAh batterikapasitet. Oppos teknologi kalles Super VOOC.

Nå ser det ut til at denne rekorden blir knust. Xiaomi, som nylig startet salget av sine telefoner her i Norge, har nemlig vist en video av sin kommende ladeteknologi, Super charge turbo, med 100 watts effekt.

I videoen under sammenligner de sin egen teknologi med nevnte lading fra Oppo:

17 minutter

Og jommen - den foreløpig navnløse Xiaomi-telefonen lades fra 0-100 prosent på 17 minutter, og det med et 4.000 mAh batteri. Videoen skal være postet på Weibo (kinesisk forum) av Lu Weibing, som er sjef for Xiaomis datterselskap Redmi.

Akkurat hvordan teknologien fungerer finnes det lite informasjon om, men trolig blir den å finne i den neste Redmi-toppmodellen.

For øvrig har Huawei annonsert at kommende Mate X vil støtte 55 watts lading.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!