- Vi sitter mindre i stua

Slik fikk familien Enerly gjort kjøkkenet til husets viktigste rom.

<B>STORT, LYST OG FINT:</B> Det nye Sigdal-kjøkkenet til familien Enerly er blitt svært innbydende. Ikke rart det har blitt det nye favorittrommet.
STORT, LYST OG FINT: Det nye Sigdal-kjøkkenet til familien Enerly er blitt svært innbydende. Ikke rart det har blitt det nye favorittrommet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste nordmenn kjenner til Dagfinn Enerlys historie. Den flinke fotballspilleren som brakk nakken i en fotballkamp og havnet i rullestol. Etter det ble han kåret til Årets forbilde på Idrettsgallaen.

Men det er ikke alt i Dagfinn og Mona Enerlys liv som lager store overskrifter. De gode hverdagene på kjøkkenet, for eksempel.

Fra upraktisk til praktisk

- I år har vi fått nytt kjøkken. Det gamle kjøkkenet vårt var ikke så voldsomt gammelt, men det var veldig upraktisk. Så vi bestemte oss for å få et nytt. Og når vi først skulle skifte, tok vi oss god tid, sier Dagfinn.

Planleggingen av det nye Herregaardkjøkkenet fra Sigdal bød også på noen positive overraskelser

- Da vi begynte å tenke på nytt kjøkken oppdaget vi mange fine detaljer som vi ikke visste om på forhånd. Nå er for eksempel strykebrettet gjemt bort inne i kjøkkenskapet helt til vi skal bruke det, da er det bare å dra det rett ut. Det er veldig praktisk.

STOR KAPASITET: Familien Enerly var opptatt av at kjøkkenet kunne huse mange på én gang, men også at de kunne lage mye mat av gangen.
STOR KAPASITET: Familien Enerly var opptatt av at kjøkkenet kunne huse mange på én gang, men også at de kunne lage mye mat av gangen. Vis mer


Det nye oppholdsrommet

PRAKTISK: - I stedet for en vanlig kran har vi en Quooker, en kran du kan tappe kaldt, varmt eller kokende, rent vann fra, rett i koppen!
PRAKTISK: - I stedet for en vanlig kran har vi en Quooker, en kran du kan tappe kaldt, varmt eller kokende, rent vann fra, rett i koppen! Vis mer


Familien Enerly ville ha et kjøkken som passet hele familien og ikke minst alle vennene som kommer på besøk, og tenkte, skisset og prøvde seg frem. Det har de ikke angret på i ettertid.

- Etter maling og ominnredning ble det et helt annet rom. Lyst og trivelig, både som oppholdsrom og som det arbeidsrommet kjøkkenet i utgangspunktet er. Det ble fort husets viktigste rom, det nye oppholdsrommet. Vi ser at vi sitter mindre og mindre i stua.

Familien Enerly valgte en løsning med kjøkkenøy, og forteller at den blir brukt hele tiden. De har et åpent hus og det betyr at mange kommer innom. Dermed blir kjøkkenet - spesielt etter ombygningen - den naturlige samlingsplassen.

PRAKTISK KJØKKENØY: Familien Enerly har en kjøkkenøy med god plass rundt.
PRAKTISK KJØKKENØY: Familien Enerly har en kjøkkenøy med god plass rundt. Vis mer


Stor kapasitet

Dagfinn sier at valg av mye og riktig utstyr har vært viktig for familien.

- På et område har vi samlet to stekeovner, mikrobølgeovn og kaffemaskin. Du trenger jo egentlig ikke to stekeovner, men vi har altså et hus der mange mennesker er innom. Når vi er skikkelig mange samlet, i jula for eksempel, er det veldig godt å ha den kapasiteten. Vi kan lage mye mer mat av gangen.

Peis og TV på kjøkkenet

Ikke overraskende har kjøkkenet blitt hele familiens nye favorittrom, kanskje på grunn av noen litt overraskende valg gjort i samarbeid med Studio Sigdal Fredrikstad.

- Siden vi er så heldige at vi har et kjøkken med ganske god plass, har vi både TV og en liten sittegruppe her. Og peis. Det er utrolig mye hygge i en peis. Vi fyrer opp rett som det er, enten vi skal spise, spille kort eller bare prate. Favorittplassen min er rett ved siden av peisen. Når peisilden spraker og jeg har hyggelige mennesker rundt meg på kjøkkenet, da koser jeg meg! avslutter Dagfinn.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.