Annonsørinnhold

<strong><B>DE BESTE BORDENE:</strong></B> Her ser du de vedlikeholdesfrie bordene (fra øverst) fra norske Kebony, amerikanske Trex og norske MøreRoyal.
DE BESTE BORDENE: Her ser du de vedlikeholdesfrie bordene (fra øverst) fra norske Kebony, amerikanske Trex og norske MøreRoyal. Vis mer

Terrassebord som nesten ikke krever vedlikehold

Tre varianter for deg som vil slippe å beise eller olje annethvert år.

Vi nordmenn elsker å være på terrassen eller plattingen vår om sommeren - selv når det engang ikke er fint vær.

Det kanskje ikke alle elsker like mye, er vedlikeholdet terrassen krever av estetiske hensyn. For selv om vanlig impregnert terrassebord teknisk sett ikke krever vedlikehold, liker vi nordmenn å beise eller olje terrassen innimellom så den ser penere ut.

Den vanlige varianten

Og mange av oss liker faktisk den jobben det er å rengjøre og så beise terrassen. Er du av den typen, har Montér et rikt utvalg av «vanlige terrassebord», altså trykkimpregnert furu som er behandlet med vannløste salter for å øke holdbarheten.

Disse terrassebordene er de billigste og selv om de egentlig ikke krever så mye vedlikehold, bruker vi tid og krefter på å overflatebehandle de - rett og slett for at det skal se penere ut.

<strong><B>FORSKJELLENE:</strong></B> Daniel hos Montér i Lillestrøm forklarer oss forskjellene på de ulike terrassebordene.
FORSKJELLENE: Daniel hos Montér i Lillestrøm forklarer oss forskjellene på de ulike terrassebordene. Vis mer


Så er det terrassebordene for de som vil slippe å tenke på tid og penger - og heller tenke på at regnestykket ikke blir så mye dyrere i lengden nettopp fordi de slipper å bruke så mye penger på vedlikehold.

Den som er kokt i olje

Helnorske MøreRoyal-terrassebord er det stadig flere som oppdager. Dette er førsteklasses ferdig behandlet trelast klar til bruk - og du trenger kun å olje bordene hvert 7. år.MøreRoyal er dessuten både formstabilt og råtefritt.

Disse bordene er kokt i olje og kjennetegnes ved at de har en glatt og rillet side. De kommer i to farger - sæter-aktig brunt og moderne, tidløst grått - og finnes i fem ulike vendbare dimensjoner.

Husk at Møre Royal Duo kan brukes på begge sider, mens MøreRoyal Uno kan kun brukes med riller som framside.

Vi har selv bygget en blomsterkasse av dette førstesorterte trevirke som er behandlet på alle sider. I lenken kan du se hvor lett var å bygge den helsolide kassen.

<strong><B>NORSK KVALITET:</strong></B> MøreRoyals popularitet har økt etter at gråfargen kom på markedet.
NORSK KVALITET: MøreRoyals popularitet har økt etter at gråfargen kom på markedet. Vis mer


Den som er lagd av plastposer og gamle paller

Ja, akkurat det høres kanskje rart ut, men Trex-terrassebord er beinsolide, kraftige bord av komposittmaterialer som tåler all slags juling.

Det er overflateteknologien som gjør produktet helt unikt og som gjør at terrassen beholder sitt utseende år etter år.

For hvert bord er beskyttet av et tykt skall både på overflaten og på sidene, og uansett hva du måtte søle på et Trex-bord vil det ikke trekke ned i bordene og etterlate flekker. Her er det bare å spyle sølet vekk!

Trex-bordene er dessuten UV-bestandig, slik at fargen aldri falmer. Enda bedre: Undersiden av bordene puster, noe som sikrer livslang holdbarhet. Trex kommer i fargene grå og brun og leveres i én dimensjon: 5x140x4880.

<strong><B>KRAFTIGE SAKER:</strong></B> De amerikanske Trex-bordene av kompositt tåler all slags værmessig juling.
KRAFTIGE SAKER: De amerikanske Trex-bordene av kompositt tåler all slags værmessig juling. Vis mer


Den som er behandlet i ovn

Det tredje alternativet for deg som vil ha en vedlikeholdsfri terrasse, er norskproduserte Kebony. Kebony lages etter en patentert trebehandlingsprosess som er utviklet i Norge, og på folkelig vis kan vi si at de er brent i ovn for å gis en ekstremt lang levetid.

Faktisk er garantert utendørs levetid hele 30 år.

Det spesielle som skjer i ovnen, er at cellestrukturen i trematerialet blir forbedret, noe som gjør at eksponering fra sol og regn bare vil gjøre bordene enda penere og at de er motstandsdyktige mot sopp, råte og andre ødeleggende mikroorganismer.

Og best av alt: Kebony krever heller ikke noe vedlikehold ...

<strong><B>BEHANDLET I OVN:</strong></B> Norskproduserte Kebony brennes i ovn med en spesiell væske som gir materialet forbedret cellestruktur. Sagt på en annen måte: Garantert utendørs levetid er 30 år.
BEHANDLET I OVN: Norskproduserte Kebony brennes i ovn med en spesiell væske som gir materialet forbedret cellestruktur. Sagt på en annen måte: Garantert utendørs levetid er 30 år. Vis mer


Alt du trenger å vite

Vil du lese mer om MøreRoyal, Trex og Kebony har Montér en fin oversikt her. Og vil du gå mer detaljert til verks, har Montér en praktisk terrassekalkulator du kan bruke før du investerer i nye bord.

Og det er klart du kan bygge terrassen selv. Montér gir deg både grundig hjelp i butikken i tillegg til å ha en rekke filmer av hvordan man bygger en terrasse selv på sine hjemmesider.

Det er selvsagt forskjell i pris på bordene, men tenker du langsiktig vil du altså spare både tid og penger på å velge de beste terrassebordene Montér har å tilby.

For det er vel ingen som klager over en norsk sommer fri for beising, eller hva?

Lykke til!

Oversikt over de ulike typene terrassebord:

  • Impregnert: Holdbarhetsklasse 1 / meget holdbar – trenger vedlikehold når olje og beis blir benyttet
  • MøreRoyal: Holdbarhetsklasse 1 / meget holdbar – minimalt vedlikehold
  • Trex: Holdbarhetsklasse 1 / meget holdbar – trenger kun vask med såpe og vann
  • Kebony: Holdbarhetsklasse 1-2 / meget holdbar – minimalt vedlikehold
  • Varmebehandlet: Holdbarhetsklasse 2 / holdbar – trenger vedlikehold når olje benyttes

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer