Svalbard-suksess med Sony Mobile og Valyou

Etter å ha vært et par i bare 10 måneder ble Marianne Wåhlberg (34) og Thor Stusvig (35) sendt til Svalbard for en ekstremtest av forholdet. De var valgt ut som testpiloter for mobilbetalings-appen Valyou og Sony Mobile.

<B>HØYDEPUNKT:</B> «Jeg tror begges høydepunkt var å se det isfjellet, det var så majestetisk og flott der det lå og ruvet i vannet,» forteller Marianne. Bildet er tatt med testpilotenes Sony Xperia Z3+.
HØYDEPUNKT: «Jeg tror begges høydepunkt var å se det isfjellet, det var så majestetisk og flott der det lå og ruvet i vannet,» forteller Marianne. Bildet er tatt med testpilotenes Sony Xperia Z3+. Vis mer

I søknaden sin skrev Marianne at Thor har sagt at han skulle ri på isbjørn hvis han kom over en, og at han har skrytt på seg å ha fanget fisk med bare nevene. Det gikk ikke troll i ord denne gangen, men for fotograf Marianne var det likevel mange høydepunkter på turen.

− Det nærmeste vi kom isbjørn var en utstoppet variant, men vi fikk faktisk se hvalross. Vi ble sendt ut på en helt fantastisk hvalross-safari, der fikk vi også testet nye Sony Xperia Z3+ sammen med action cam og tatt masse bra bilder, spesielt av et isfjell som sto rett opp av havet,

Hun forteller at de hadde en hektisk, men vellykket tur til verdens nordligste, kontantløse samfunn.

Testet fremtiden på Svalbard

MINNE FOR LIVET: Marianne og Thor synes Svalbard var spennende og  annerledes.
MINNE FOR LIVET: Marianne og Thor synes Svalbard var spennende og annerledes. Vis mer


Svalbard er verdens nordligste kontantløse samfunn. Over sytti prosent av alle forhandlere på Svalbard tilbyr kontaktløs betaling, via eksempelvis appen Valyou.

Under hele oppholdet betalte Marianne og Thor for opplevelser og eventyr med Valyou. Fremtidens kontaktløse samfunn er nåtiden på Svalbard, der man til og med kan betale i kirken med Valyou – et sted også Marianne og Thor besøkte på reisen dit.

Overleve kun ved å betale med mobilen?

− I og med at Svalbard er så langt fremme med å tilby kontaktløs betaling gir det en sniktitt inn i hvordan fremtiden ser ut, og det var derfor en perfekt destinasjon for testpilotene våre.

Sammen med Thor og Marianne har vi fått muligheten til å se om man kan overleve kun ved å betale med mobilen der mulighetene er lagt til rette for det, og erfaringene har vært svært positive, sier Åse Helene Rogne-Hansen, markedssjef i Valyou.

Viktig at den er vanntett

MAGISKE SVALBARD: Alle bildene i artikkelen er tatt med testpilotenes Sony Xperia Z3+.
MAGISKE SVALBARD: Alle bildene i artikkelen er tatt med testpilotenes Sony Xperia Z3+. Vis mer


Begge var utstyrt med Sony Mobiles nye flaggskipstelefon Xperia Z3+. Telefonen er både vanntett og støv-beskyttet (IP68), noe som kom godt med under oppholdet, der de har vært både til lands og til sjøs.

− Det ble faktisk ganske hektiske dager på Svalbard, men vi har fått opplevd utrolig mye på kort tid og dette er definitivt et minne for livet, sier Thor. Han var også positivt overrasket over hvor enkelt Valyou var i bruk.

− Vi fikk muligheten til å spre litt glede ved å betale for andre med Valyou allerede på Gardermoen, og det var utrolig raskt og enkelt. I tillegg var det utrolig kult å se reaksjonene til de vi betalte for, det var en herlig blanding av overraskelse og glede, sier Thor.

Ble grundig utfordret

ENKELT: Betalingstjenesten Valyou er overraskende enkel i bruk.
ENKELT: Betalingstjenesten Valyou er overraskende enkel i bruk. Vis mer


Selv om Sony Mobile og Valyou hovedsakelig sendte Thor og Marianne til Svalbard for å teste mobilbetaling og det nye flaggskipet til Sony Mobile, ble testpilotene også grundig utfordret på andre områder. Snøbading i midnattssol var et av de kaldeste høydepunktene, der Thor tok støyten og hev seg utpå den harde skaren.

− Under oppholdet tok testpilotene over Sony Mobiles snapchat-konto; Sonymobileno. Det har vært utrolig morsomt å følge med på hva de har gjort på hele reisen. De har testet ut mange morsomme mobilfunksjoner og vist det frem til både de som følger oss og Valyous følgere i sosiale medier på en utradisjonell og lite høytidelig måte.

− Xperia Z3+ kom virkelig til sin rett på Svalbard, sier Frank Otterbeck i Sony Mobile Norge.

Forhåndsbestill

Nye Xperia™ Z3+ lanseres den 30 juni, men du kan allerede nå forhåndsbestille den og få et Action Cam fra Sony på kjøpet, til en verdi av ca. 2190 kr.

VANNTETT: Ja, du kan dusje med Sony Xperia Z3+.
VANNTETT: Ja, du kan dusje med Sony Xperia Z3+. Vis mer


Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.