Annonsørinnhold

PrebzOgDennis: Skyter med gasspedalen og tar volley med bremsen

Se opptak fra #Drivefotball i Trondheim.

Opptak av direktesendingen fra Trondheim:

Turneringen er avsluttet, slik er teknologien som ble brukt:
Allerede før nyttår lekket oppsiktsvekkende nyheter ut på spillnettstedene: Nissan har brukt seks måneder på å gjøre en bil om til en PS4-controller.

Kl 15 i kunne du se hvordan dette foregår i praksis, da YouTube-storhetene «PrebzOgDennis» lot spillere sette seg seg i førersetet på en Nissan LEAF og vri om nøkkelen for en turnering i PS4-fotball på storskjerm.

Norges største

Prebz og Dennis er hjernene og tommeltottene bak en av Norges største norskspråklige YouTube-kanaler, gutta er i ferd med å runde 200 000 abonnenter. I dag ble spillduoens egen kanal brukt til Nissan-fotball, og du klikker deg inn her for å følge alle turneringens tut, spark, blink og volley i opptak.

Den nyskapende bilfotball-turneringen skjedde i forbindelse med 2016 UEFA Super Cup på Trondheim Torg seinere tirsdag kveld. Og det er elbilen Nissan LEAF som er gjort om til spillmaskin via en Nissan Controller.

På sosiale medier brukes hashtagen #DriveFootball, hvis du vil følge og dele reaksjoner når pedal møt metall.

Vindusvisker = corner

Hvordan spilles fotball med en bil? Det får du se selv i opptaket av sendingen, men det er ingen hemmelighet at kontrollsystemet fungerer med det siste «Pro Evolution Soccer 16»-spillet.

I stedet for en håndholdt PS4-controller er det bilens ratt og instrumenter som utløser hendelsene ute på banen. For eksempel sendes pasninger avgårde med bremsen, skuddene fyres av med tråkk på gasspedalen.

Rattet styrer hvor spillerne beveger seg, til høyre eller venstre. Ønsket PrebzOgDennis' deltakere å sende avgårde et frispark eller corner, ble det det enkelt og greit gjort med vindusviskerne.

Knappene til venstre på rattet kan være greie å ha hvis spillerne skal ta spurter, dessuten byr spillet på en overraskelse i spillet dersom du setter i gang blinklysene.

PrebzOgDennis var verter for hele arrangementet på Trondheim torg, før superstjernene på Real Madrid og Sevilla overtar rampelyset når de kjemper om sesongens første Uefa-pokal på Lerkendal kl. 20.45.

Innovasjon og kreativitet

PrebzOgDennis: Skyter med gasspedalen og tar volley med bremsen

Det var åpent for publikum å få prøve seg hos PrebzOgDennis. Er det håndbrekket som utløser grisete taklinger og røde kort? Og hvem sitter i førersetet når den første nikken sendes i nettet via et trykk på gassen? YouTube-sendingen gir noen svar.

Nissan er hovedsponsor for Uefa Champions League, og bidrar med innovasjon og kreativitet i partnerskapet med Europas største fotballturnering. Nissan Controller er teknologi som kan omskape hvilken som helst Nissan til en Playstation-controller for spillet «Pro Evolution Soccer».

For å si det enkelt: Nissan Controller hører på bilen, og snakker med en PS4. Slik kobles bilinnovasjon til spilling, og slik kan du #DriveFootball med en Nissan.

Teknologien i Nissan Controller gjenskaper knappene på en PS4-kontroller, når programvaren omskaper signalene fra bilen på vei til en Playstation. Hele ideen har ført en rekke store merkevarer sammen, både Nissan, Playstation, Konami og Uefa Champions League.

Se opptak av live stream her!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.