Annonsørinnhold

Noen som går lenger på én tank?

Citroën C4 Cactus er den drivstoffgjerriges drømmebil.

Den prisvinnende og hyllede Citroën C4 Cactus er faktisk så drivstoffgjerrig at dieselutgaven kjører 3,4 liter per 100 km, som teknisk sett betyr at du kan kjøre 1323 kilometer på én tank.

Sagt på en annen måte: Du kan kjøre fra Oslo til Narvik sannsynligvis uten å måtte fylle. Strekningen er på ca. 1390 km, og det betyr at hvis du kjører litt økonomisk, så skal det være innenfor.

Her kommer du altså langt for lite. Svært langt ...

Her kan du sammenligne din bil med en C4 Cactus og se hvor mye lenger du kommer.

CO2-utslipp er også viktig for mange, og i tilfellet C4 Cactus er det svært lavt. Her vi nede i 87 g/km for motoren BlueHDi 100.

Og det blir bedre ...

UNIKT: Luftputene på siden beskytter mot bulker og riper. Vis mer


Én av verdensnyhetene Citroën C4 Cactus kan by på, er de karakteristiske Airbump-luftputene på sidene av bilen. Dette er plastkapsler med luft som beskytter mot bulker og riper som lett oppstår i dagligdagse situasjoner, og som fort kan koste skjorta.

Det fine med Airbump-putene, er at du kan velge mellom fire farger på dem og hele elleve farger på eksteriøret. Dermed får du 24 fargekombinasjoner du kan velge i mellom, og oppfordringen fra biljournalistene er klar: Den skal være spenstig på en så morsom bil som dette.

Flere verdensnyheter

MYE PLASS: Siden kollisjonsputen er plassert langs frontruten, blir det plass til et ekstra stort hanskerom. Vis mer


Panoramataket er en annen verdensnyhet, i form av at den kun slipper filtrert lyst inn i kupeen - uten bruk av solgardin. Dermed blir ikke kupeen så varm om sommeren og man slipper både forstyrrende lys og støy hele året. Dette gir dessuten lavere vekt på bilen - som er 200-300 kilo lettere enn konkurrenter det ville vært naturlig å sammenligne den med.

Cactus har også helt annen løsning på plasseringen av kollisjonsputen foran. Den utløses langs frontruten, noe som er unikt. Dette betyr at det er plass til et virkelig stort hanskerom, kalt Top Box.

Motor og kjørefølelse

SOFAKOS: Det blir god stemning foran i en C4 Cactus. Vis mer


De norske biljournalistene har beskrevet bensinmotoren som et «morsomt 3-sylindret alternativ» og at den «drar langt bedre enn du tror». Like viktig er det at den også omtales som «utrolig stillegående» og at den har en svært lett kjørefølelse - både i byen og på landeveier.

Biljournalistene trekker også frem komforten, der spesielt fjæringen og de behagelige «sofaene» er de store trekkplastrene.

Kanskje ikke så rart at denne bilen har vunnet et utall av internasjonale priser, der i blant prestisjetunge World Car Design of the Year.

Og dessuten: Bensinversionen har vunnet Engine of the year i både 2015 og 16.

Priser fra 199.900

PASSER NORSKE FORHOLD: C4 Cactus takler også den norske vinteren på suverent vis. Vis mer


Citroën C4 Cactus starter fra 199.900,-. Med utstyrsnivå Nordic Edition, der startprisen er 241.900,-, er følgende standard:

• Touch screen
• Airbump Black
• Regnsensor
• Automatisk klimaanlegg
• 16" alufelger
• Takrails
• Tåkelykter foran
• DAB+ radio med bluetooth og usb-inngang
• LED kjørelys

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.