Annonsørinnhold

<font color="0e318a"><B>STOR OG KRAFTIG:</B> Hellstrøms Santokukniv er en sikkelig arbeidshest på kjøkkenet.</font>
STOR OG KRAFTIG: Hellstrøms Santokukniv er en sikkelig arbeidshest på kjøkkenet.Vis mer

Kniven som gjør «tre gode ting»

Skjærer, fileterer og snitter - er dette den eneste kniven du trenger i jula?

De fleste av oss som er glade i å lage mat har vel nå fått det inn med teskje: En eller flere gode kjøkkenkniver er et essensielt tilbehør på kjøkkenet.

Akkurat som det er viktig at du tar godt vare på knivene dine i for eksempel en knivblokk og at du dessuten sliper dem innimellom.

Aller helst bør man ha en rotkniv, en kokkekniv og en brødkniv, som minste minimum.

«Hemmelig» kokkefavoritt

Men den japanske allround-kniven som kombinerer flere av egenskapene til knivene ovenfor, er det kanskje ikke alle som kjenner til. Santoku er japansk for «tre gode ting» eller «tre fordeler», og det er akkurat denne, skal vi si, litt hemmelige kokkefavoritten gjør.

FLERE BRUKSOMRÅDER: Selv om santokukniven er stor og kraftig, egner den seg også ypperlig til småkutting av grønnsaker.
FLERE BRUKSOMRÅDER: Selv om santokukniven er stor og kraftig, egner den seg også ypperlig til småkutting av grønnsaker. Vis mer


Hellstrøms Santokukniv skiller seg ut på flere måter, men det mest iøynefallende er luftlommene på sidene av det kraftige knivbladet. Det gjør kniven ypperlig til å skjære, filetere eller snitte både fisk og kjøtt, men den fungerer også ypperlig til småkutting av grønnsaker. Spesielt egnet er den til å kutte perfekte biter av gravet eller røkt laks, som du jo ikke kommer utenom i jula.

Les også: Stekepannen som bare varer og varer


Ligger godt i hånden

GODT BALANSERT: Santokukniven kommer ferdig balansert fra fabrikken, men vekten i håndtaket kan justeres.
GODT BALANSERT: Santokukniven kommer ferdig balansert fra fabrikken, men vekten i håndtaket kan justeres. Vis mer


Vi prøvde den til å dele opp pølser, til å lage terninger av tjukke baconskiver og til å kutte opp grønnsaker, og opplevde at santokukniven ligger svært godt i hånden. Det er en stor og kraftig kniv som likevel er kortere enn en typisk kokkekniv - den er 17 centimeter lang - og blir dermed en allroundkniv du kommer til å bruke til mer enn du kanskje tror.

Håndtaket er i karbonfiberkompositt og gir et godt, men også ergonomisk grep. Bøyen i håndtaket hvor du skal plassere pekfingeren gjør at kniven sitter godt i hånden, og skulle du oppleve at kniven føles ubalanset i hånden, kan du skru opp endestykket og ta ut ett eller flere vektelementer.

Kniven kommer riktig balansert fra Hellstrøms foretrukne samarbeidspartner, franske de Buyer, så vi tipper de fleste ikke vil ha behov for å gjøre noen endringer.

Les også: Matklypa du vil elske

Hellstrøms Santokukniv selges eksklusivt i Jernia-butikker og koster 999 kroner.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.