Annonsørinnhold

Kjedelig å støvsuge? Få hjelp av en robot

Framtiden er nå.

Det frister kanskje ikke å tilbringe timesvis inne med støvsugeren når sola skinner ute. Heldigvis lever vi i framtiden – en robot kan faktisk gjøre støvsugerjobben for deg.

Intelligent

Neato XV Signature robotstøvsuger er en intelligent robotstøvsuger som både suger og børster. Den beveger seg systematisk fra rom til rom, og har blant annet trappesensor som gjør at den ikke faller ned noe sted. Den klarer også å komme seg over dørterskler og opp på tepper uten større problemer.

Det eneste denne robotstøvsugeren ikke fungerer optimalt på er langhårede tepper, der det er en sjanse for at den kan sette seg fast. Det følger med et markeringsbånd som gjør at du kan avgrense hvor roboten får lov til å gå, så det kan lønne seg å bruke dette på langhårede tepper eller steder der det ligger mye ledninger, for eksempel.

SMART: Robotstøvsugeren jobber seg systematisk rundt hindere. Vis merHyggelig pris

Med sin prislapp på 2798 kroner er Neato XV Signature robotstøvsuger en av de rimeligere robotstøvsugerne på markedet. Det finnes også dyrere modeller dersom man ønsker mer avanserte funksjoner som styring via app og avgrensing av rengjøringsområde via virtuelle vegger.

Dyrere modeller kan også friste med noe bedre batteritid og ekstra sidebørster. Sidebørstene gjør at roboten også får tak i alt av støv og hår som ligger helt inntil veggen. Likevel gjør roboten uten sidebørster også en grei jobb her, og kommer seg faktisk så nære veggen som bare én centimeter fra. En dyrere modell med sidebørster vil altså kunne ta denne siste centimeteren, men det spørs om forskjellen er spesielt merkbar.

Se liste over alle støvsugerrobotene her.

En liten smarting

Støvsugeren vet hvor den er, hvor den har vært, og hvor den skal. Den finner hindringer og beveger seg systematisk rundt dem slik at hele gulvet blir rengjort. Likevel kan det lønne seg å flytte litt på stoler og lignende hvis stolbein/bordbein står veldig tett sammen, slik at den kommer seg mellom overalt.

Den suger støvet skikkelig opp uten å bare virvle det opp, og utmerker seg når det gjelder å suge opp dyrehår. Dermed er denne støvsugeren ideell for både dyreeiere og allergikere.

Du kan selv stille inn når støvsugeren skal gå. For eksempel kan du få den til å støvsuge hver mandag til fredag mellom kl. 13-15, eller annenhver dag. Mens støvsugeren jobber, kan du gjøre andre ting. Du vil bli overrasket over hvor mye den faktisk får med seg av støv og smuss hver dag.

Den er riktignok ikke lydløs, men hvilken støvsuger er det? Og hva er vel litt bråk sammenlignet med å ha en robot i hjemmet som gjør jobben for deg?