Annonsørinnhold

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det

Viktig å gjøre det riktig.

Å vaske ned for så å beise terrassen er en aktivitet vi nordmenn ofte gjør i fellesferien - vel og merke hvis det er fint vær.

Været er nemlig like viktig som produktene du velger og måten du bruker de på. Følger du denne guiden kan du enkelt få en fin terrasse som du kan kose deg på utover sensommeren og høsten.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør detDETTE MÅ DU GJØRE FØR DU SKAL BEISE

Før du skal beise, må du vaske ned terrassen og fjerne skitt, støv og gammel beis. Til det trenger du følgende produkter du får kjøpt på Montér.

 • Opus Dekkfilt
 • Jordan Forlengerskaft
 • Vaskebøtte
 • Q-Tool-pensel for utebruk
 • Jordan Treskaft Universal
 • Opus Terrasserens
 • Jordan Terrasseskrubb
 • Høytrykksvasker fra Nilfisk

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det1. Fjern alle møbler fra terrassen før du dekker til blomster, og annet du ikke vil ha tilgriset, med «Opus Dekkfilt». Vi brukte gaffa for å feste dekkfilten slik at den beskyttet blomstene mot høyttrykk, skitt og beis.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det2. Kost terrassen før du fukter den grundig med en hageslange eller høyttrykksvaskeren, bruk laveste innstilling på sistnevnte. Det er viktig at du holder hele terrassen fuktig mens du rengjør den, ellers har terrasserensen en tendens til å tørke inn.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det3. Klikk «Q-Tool-penselen» på «Jordan forlengerskaftet» og fyll opp vaskebøtten med «Opus Terrasserens». Pensle på terrasserensen og sørg samtidig for å holde hele terrassen fuktig.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det4. La terrasserensen virke i 5 - 10 minutter. Skru «Jordan Terrasseskrubb» fast i «Jordan Treskaft Universal» og gå grundig over hvert eneste bord. Nå vil det danne seg et lag av gammel skitt og beis på terrasseskrubben, så bruk høytrykksvaskeren til å spyle av innimellom. Igjen: Husk å holde terrassen fuktig mens du holder på.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det5. Spyl vekk terrasserensen med en høyttrykksvasker. Vi valgte oss en av de enkleste Nilfisk-høytrykksvaskerene, den gjorde jobben mer enn bra nok. Gammel skitt og beis prellet av og terrassen ble som ny.

Nå er den verste delen av jobben gjort og du kan ta deg en velfortjent pause på to til tre dager, det er så lenge terrassen trenger å tørke før du begynner å beise den. Igjen: Husk å sjekke værmeldingen før du planlegger å vaske og beise terrassen.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør detLURT Å GJØRE NÅR DU SKAL BEISE

Så fremt du ikke har vedlikeholdsfrie terrassebord som bare krever en vask innimellom, må du beise de vanlige trykkimpregnerte terrassebordene dine.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det

Til det trenger du følgende produkter du kan kjøpe på Montér:

 • Opus terrassebeis (vi valgte fargen «Naturgrå»)
 • Jordan Terrassesett Ultimate 18 cm
 • Jordan Forlengerskaft
 • Opus Dekkfilt til å sette malingspannet og terrassesettet på
 • Maskeringstape
 • Pensel til ta vanskelige områder/mellom bordene


1. Sett maskeringstape der du ikke vil at det skal komme beis, bruk gjerne en høy variant så slipper du å passe så veldig på når du jobber med rullen.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det2. Rør ut «Opus terrassebeis» grundig med en pinne og fyll opp rullkaret med beis. Ta så to bord av gangen og bruk en liten pensel til å komme til mellom bordene, dersom du føler at dette er nødvendig.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det3. Etter at du har tatt to bord, låser du rullen og stryker ut beisen. På bildet til høyre over er rullen låst, til venstre er den åpen. Det er smart å stryke ut beisen så du unngår at det danner seg et lag med film oppå bordene som igjen gjør at beisen forsvinner raskere.

Her er hva du trenger - og hvordan du gjør det4. Her ser du resultatet! Beisen var fortsatt ikke helt tørr da det var en ganske kjølig natt. Det tar beisen omtrent 12 timer å tørke, det mest ideelle og praktiske er å beise kvelden før etter at sola har gått ned, slik at det tørker over natten.

Her finner du din nærmeste Montér-butikk!

Alt du trenger å vite

Vil du lese mer om de ulike terrassebordene Montér har å tilbyd har de en fin oversikt her. Og vil du gå mer detaljert til verks, har Montér en praktisk terrassekalkulator du kan bruke før du investerer i nye bord.

Her kan du finne en oversikt over alle typer eksteriørmaling Montér har å tilby.

Og det er klart du kan bygge terrassen selv. Montér gir deg både grundig hjelp i butikken i tillegg til å ha en rekke filmer av hvordan man bygger en terrasse selv på sine hjemmesider.

Lykke til! PS: Det er nå du må ta terrassen - om ikke lenge er det for sent ...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer