Gudegave for de som trenger det

Men også moro for de av oss som ikke gjør det.

<B>LITEN DINGS SOM GJØR MYE:</B> Her er AutoGear Air, GPS-en som gir den komplett oversikt over kjøringen din.
LITEN DINGS SOM GJØR MYE: Her er AutoGear Air, GPS-en som gir den komplett oversikt over kjøringen din. Vis mer

Ikke har vi arbeidsbil og ikke er vi håndverkere av noe slag. Vi er ikke engang spesielt handy av oss. Så hva i all verden skal vi med en elektronisk kjørebok?

Vel, dette er jo ment for de som trenger å loggføre kjøringen sin under arbeidsdagen. For dem må dette være en gudegave i forhold til den gammeldagse måten å gjøre det på: Å notere kilometerstand på papir for så å levere det til arbeidsgiver.

Utrolig enkel

SKØYTELEDNING: Her ser du GPS-en koblet til den medfølgende skøyteledningen. Den bruker du hvis diagnoseporten gjør det vanskelig å plassere GPS-en rett inn i den.
SKØYTELEDNING: Her ser du GPS-en koblet til den medfølgende skøyteledningen. Den bruker du hvis diagnoseporten gjør det vanskelig å plassere GPS-en rett inn i den. Vis mer

For AutoGear Air er akkurat så enkel som den norske produsenten vil ha det til. Du bare setter GPS-en, altså AutoGear Air, inn i bilens diagnoseport, også kjent som OBD-2-inngangen.

Den scart-lignende inngangen, som i vår bil ligger nede til venstre for rattet vårt, nesten nede ved pedalene, brukes av mekanikere til å sjekke tilstanden til bilen. Lærte vi.

Raskt å komme i gang

HER SKAL DEN INN: GPS-en skal inn i bilens diagnoseport, som ligger skjult nede ved pedalene.
HER SKAL DEN INN: GPS-en skal inn i bilens diagnoseport, som ligger skjult nede ved pedalene. Vis mer

Den inngangen kan være ganske godt skjult og det er ikke sikkert bilen din er bygd slik at det bare er å sette inn GPS-en. Derfor har den norske produsenten SOKO lagt med en skøyteledning som du enkelt kobler i diagnoseporten. I den andre enden kobler du GPS-en og fester den til dashbordet med dobbeltsidig teip, som også følger med.

Dermed er du i gang.

Når du trenger oversikt over dine kjøredata, er det bare å gå inn på kontoen på Autogear.no og hente ut det du trenger.

Få oversikt over alt tilknyttet turen

PLASSER DEN PÅ DASHBORDET: Får du ikke plassert GPS-en i diagnoseinngangen, bruker du bare den medfølgende skøyteledningen.
PLASSER DEN PÅ DASHBORDET: Får du ikke plassert GPS-en i diagnoseinngangen, bruker du bare den medfølgende skøyteledningen. Vis mer

Vi får dessverre ikke dekket våre kjøreturer av arbeidsgiver, men fant likevel andre ting vi hadde glede av. Her kunne vi se kjøreruten vår til Kristiansand under pinsehelgen og få nøyaktige data på akkurat hvor lang tid det tok å kjøre fra Oslo til Kristiansand (det tok nesten to timer lenger enn vanlig). Vi kunne også regne ut snitthastighet og finne ut hvor mye det kostet oss i bompenger.

Du får også opp adresser du har kjørt fra og til, så hvis noen i familien nekter for at de har vært fire ganger på McDonalds på Alnabru denne måneden, kan du altså sjekke det opp.

Enda bedre: Skulle du være så uheldig at bilen din blir stjålet eller du har glemt hvor du har parkert den, har webløsningen en funksjon som heter «Sjekk siste registrerte posisjon» som gjør det enkelt å spore opp bilen.

FINN UT HVOR BILEN DIN ER: Webløsningen har en rekke praktiske funksjoner, som for eksempel "Sjekk sist registrerte posisjon".
FINN UT HVOR BILEN DIN ER: Webløsningen har en rekke praktiske funksjoner, som for eksempel "Sjekk sist registrerte posisjon". Vis mer


Priser

GPS-en kommer med SIM-kort, som sender kjøreloggen til brukerens AutoGear-konto fire ganger i døgnet. All trafikk fra SIM-kortet er inkludert i abonnementsprisen

Du betaler en engangspris for GPS-en og deretter en månedlig kostnad.

For de som tidligere har brukt en kjørebok av papir, måtte dette oppleves som en revolusjon. Men selv de som bare skal på en bilferie i sommer vil ha mye nytte av denne morsomme dingsen.Powered by Typeform

LITEN PAKKE MED MYE INNHOLD: Esken inneholder alt du trenger for å komme i gang.
LITEN PAKKE MED MYE INNHOLD: Esken inneholder alt du trenger for å komme i gang. Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.