Gi hagen et nytt liv om kvelden

Skap litt magi for under tusenlappen. Det eneste du trenger er litt sol ...

<B>STEMNING:</B> Super Bright solcellelampe har en sensor som registrerer bevegelse. Når noen går forbi endres lampen fra dekorativt lys til «super bright» lys i 30 sekunder.
STEMNING: Super Bright solcellelampe har en sensor som registrerer bevegelse. Når noen går forbi endres lampen fra dekorativt lys til «super bright» lys i 30 sekunder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få ting er koseligere enn en norsk sommer hvor man kan sitte ute sammen med et godt selskap ut i de små nattetimer. Og hvorfor ikke gjøre det enda koseligere?

Latterlig enkelt

Vi tok med oss 14 solcellelys, -lykter og -lamper for 983 kroner fra Clas Ohlson og brukte rundt en halv time på å sette opp alt sammen. Så lot vi dem lades av sola (rundt 8-12 timer).

Og husk: Hvor lenge disse produktene lyser i mørket er avhengig av hvor mye sollys det har vært i løpet av dagen.

Og, lærte vi, det er forskjell på solcellelys. Som mange sikkert har fått med seg: Markedet oversvømmes av billige LED-lamper som ofte nesten ikke avgir lys. Her er Clas Ohlson forbrukervennlige: De har innført merking som viser hvor sterkt hver lampe lyser, så man enkelt kan velge riktig lampe til riktig behov.

Alle lysene tennes automatisk ved skumring. Her er hva vi testet.

De du bare setter ned i bakken

Bright solcellelykt kommer i en 3-pack og koster 89 kroner. De setter du enkelt ned i jorda og så lades de opp - bare pass på at de ikke er for innestengte for sola. De skaper en spesielt koselig stemning inne blant planter, og trikset er å plassere lyktene så de også får sollys.

Men det er flere måter du kan bruke disse lyktene på. De har «Bright LED» og det betyr at de lyser med et sterkt lysskinn og er da ideelle til å lyse opp gangtråkk, stener, og så videre.

Lyktene er enkle å sette sammen, enkle å stikke ned i jorda og kommer med et ladbart AA/HR6-batteri du må enten må bytte ut eller lade opp igjen etter en god stund.

image: Gi hagen et nytt liv om kvelden


De du setter på rekkverket

Solcellebelysning for rekkverk kommer i en 3-pack, og siden prisen er 49 kroner, er det smart å kjøpe flere. Vi brukte to 3-packs og skrudde tre stykker på rekkverket over en blomsterkasse og tre oppå en skillevegg mot naboen.

Selv om dette er enkle dekorasjonslys, opplevde vi en helt ny stemning om kvelden på begge steder - og det kun for 98 kroner.

image: Gi hagen et nytt liv om kvelden


Den du henger opp

Denne solcellelykten kommer i to størrelser. Vi valgte den minste til 99 kroner, og den ble raskt vår favoritt. Stearinlysimitasjonen gir god stemning og selv om dette er en flettet kurv i plast, ser den overhodet ikke plastisk ut.

Kurven kan for eksempel henges i hagen, på verandaen eller på bryggen. Husk: Før bruk løsner du solcellepanelet med et skrujern og trykker ned strømbryteren.

image: Gi hagen et nytt liv om kvelden


Steinene

Noen vil kanskje synes «dekorative steiner med solcellebelysning» er litt corny, men ikke oss. Vi falt pladask for disse LED-steinene som du kan plassere hvor som helst i hagen for å skape stemning. Du får to steiner i én pakke til 149 kroner, og det er bare å trykke på «on»-knappen bak før lading og bruk.

Husk at steinene er beregnet for mørke plasser og at den automatiske av/på-funksjonen kan slutte å fungere dersom de blir belyst i mørket.

image: Gi hagen et nytt liv om kvelden


Den med sensor

Super Bright solcellelampe med bevegelsessensor koster litt mer (499 kroner), men gjør også mer.

Lampen monteres enkelt sammen og festes ned i jorda eller gresset med et spyd. Med i pakken følger det også med et dekklokk som gir deg muligheten til å feste lampen i et underlag av tre.

Den har to innstillinger: dekorativt lys eller fullt «super bright» lys som tennes i 30 sekunder når sensoren oppdager at noen går forbi. Det gir ikke bare stemning, men også en følelse av trygghet på nattestid - spesielt på dårlig opplyste områder.

image: Gi hagen et nytt liv om kvelden


Den du setter på bordet

Bordlykten til 49 kroner stykket avgir et varmhvitt skinn og er ikke den sterkeste lyskilden i denne bunken.

Dette er dekorasjonslys og ikke «bright» eller «super bright» LED, så her hadde vi anbefalt å gå til innkjøp av et par, tre til.

image: Gi hagen et nytt liv om kveldenLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!