Annonsørinnhold

<strong>UTE PÅ TUR:</strong> Nordmenn kan med fordel droppe de gammeldagse kontantuttakene før ferieavreise. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
UTE PÅ TUR: Nordmenn kan med fordel droppe de gammeldagse kontantuttakene før ferieavreise. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIXVis mer

Den første feilen du gjør på ferien skjer ofte før avreise

Nordmenn er gammeldagse i utlandet. Det kan koste dyrt.

Henger du fortsatt igjen i «gamle dager», da kontanter var nødvendig for å kunne betale i utlandet? Er du blant horden som planlegger i lang tid i forveien, for å skaffe seg kontanter før avreise?

Kjære foreldre, barn og barnebarn: Dette er helt unødvendig i 2016. Det finnes ingen grunn til å veksle inn store deler av reisekassen før du drar på reise. Et Visa-betalingskort fungerer like godt som kontanter, nær sagt hvor som helst i verden.

Og når Ola og Kari Nordmann møter et kassaapparat på fremmed jord betaler de med sedler og mynt cirka hver fjerde gang. Det er dobbelt så ofte som hjemme, og helt unødvendig for de aller fleste på tur.

TA UT VED BEHOV: Minibanker, eller ATM-maskiner, fungerer akkurat likt i resten av verden som i Norge. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer


40 millioner stederPenger er viktig på ferien, ingen tvil. Derfor sikrer mor og far seg gjerne før landing i det store utland, for å skaffe seg euro eller en annen lokal valør. Det er så mye som skal handles inn. Det mange ikke vet er at det er billigere å betale med ditt Visa-debetkort i utlandet, enn å skaffe seg kontanter før avreise.

Betaling med Visa i utlandet er dessuten trygt og du er beskyttet mot svindel, tap og tyveri. Hvis Visa-kortet ditt blir brukt på ulovlig måte på turen, kan du få pengene tilbake av din bank.

Det finnes millioner av Visa-terminaler hvor du kan betale for deg, uten å måtte dra opp tjukkboka. Dessuten eksisterer det mer enn to millioner steder du kan ta ut kontanter i utlandet, fordelt på mer enn 200 land. Og har du et Visa-kort, får du tommel opp hos mer enn 40 millioner brukersteder.

• Les mer: Reisetips fra Visa

Og husk på at du skal alltid velge den lokale valøren - aldri norske kroner på terminalen eller i uttakautomaten.

Kursen blir nemlig bedre dersom du betaler i stedets penger. Skriv det opp, slik at du eller dine ikke blir en del av den stadig høye andelen nordmenn som jevnlig taper kroner og øre utenlands.

Ja, du kan ta ut penger i utlandet

SIKKER PÅ FERIE: Du kan trygt betale med kort på 40 millioner steder verden rundt. OBS! Husk å velge lokal valuta. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis merÅrsaken til at familier bunkrer opp store summer i sedler, er bekymring for antall minibanker på reisemålet. Det viser informasjon Visa har hentet inn.

• Les mer: Last ned Visa-appen som viser deg den nærmeste minibanken

Andre er bekymret for selve Visa-kortet, dersom det skulle bli borte. Da tar du kontakt med din egen bank eller ringer gratisnummeret alle Visa-kortinnehavere har tilgang på, slik at alt ordnes opp.

Sisteplass i NordenMange tviler samtidig på om det er trygt å dra kortet og om kjøpsbeskyttelsen finnes i utlandet. Og får man egentlig brukt kortet på restauranter og i butikker?

Svarene er de samme til alt: Bare ja, ja og ja. Og sleng på enda et stort ja.

Derfor trenger ikke nordmenn lenger å havne aller sist i Norden-klassen. Per i dag hamstrer svensker og dansker mer kontanter på reisefot. Men våre naboer er flinkere enn oss til å droppe kortbetaling i egne kroner, som er dyrere for deg som forbruker.

Ønsker du å vite de lokale valutakursene, finner du de siste versjonene i Visa-appen når som helst på døgnet.

Betal som hjemme

Det skal være like trygt, lett og greit å bruke kortet på ferie som når du står i nærbutikken på ditt hjemsted, der du er på hils med alle både foran og bak disken.

Utenlandske kort-terminaler fungerer mer eller mindre likt som de du kjenner fra før. Det er tasting av de samme gamle sifrene, og så et forsiktig trykk på den grønne knappen. Du kan akkurat som hjemme betale kontaktløst, hvis du har et kontaktløst visakort.

Bare husk den lille ekstra detaljen: Takk for all del nei til norske kroner!

• Les mer: Reis med Visa

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.