Annonsørinnhold

<strong>EN REVOLUSJON:</strong> Skitten forsvinner rett av!
EN REVOLUSJON: Skitten forsvinner rett av!Vis mer

5 smarte dingser som gjør vårrengjøringen til en lek

Vi har testet et knippe rengjøringsprodukter fra Clas Ohlson, og vårrengjøringen blir neppe den samme igjen.

Vinteren er endelig på hell, og tida har kommet for å sette i gang med vårrengjøringen.

Ikke alle synes det er like festlig å skrubbe dusjen og gnukke på bilen, men med riktig utstyr blir vårrengjøringen unnagjort både kjapt og effektivt.

Slik får du bilen til å skinne

Det er ikke bare huset som trenger en oppfrisker nå når våren kommer. Etter å ha kjørt i sørpe og slaps en hel vinter, trenger også bilen litt kjærlighet.

SKITTEN: Slik så bilen ut før vask. Vis merVi testet et bilpleiesett som inneholder det meste man trenger for å få bilen til å skinne. Settet har en svært hyggelig prislapp (bare 199 kroner!) og inkluderer bilsjampo, avfetting, felgrengjøring og insektsfjerner, samt svamp og klut.

Vi begynte med felgrengjøringen. Den var veldig enkel å bruke: Bare spray over hele felgene, vent noen minutter, og spyl det vekk.

Ikke noe hokus pokus, med andre ord.

SVÆRT HYGGELIG PRIS: Skinnende ren bil til 199 kroner? Ja takk! Vis merDeretter sprayet vi på avfettingen og skylte det vekk, før vi gikk over til bilsjampoen. Etter å ha skrubbet bilen med denne, endte vi med en flott og skinnende bil.

ETTER VASK: Fin og ren! Vis merI vår test brukte vi bare en hageslange til spylingen, men det ideelle er å bruke en skikkelig høytrykkspyler. Det går greit med hageslange også, men det er definitivt litt mer jobb med det.

En revolusjon for skitne vinduer

ENKEL VASK: Spray på og gni ... Vis merDe færreste av oss gleder oss til å vaske vinduer. Ujevne naler som lager striper på vinduene, skitt som bare ikke blir borte ... Er det rart vi kvier oss?

EN REVOLUSJON: Skitten forsvinner rett av! Vis mer

Vi testet Kärcher WV 2 Plus vindusvasker på noen ekstremt skitne vinduer som ikke har blitt vasket på flere år. Vindusvaskeren fikk virkelig kjørt seg, med andre ord.

Vindusvaskeren består av to deler: En sprayflaske med vaskemunnstykke, og en batteridrevet vindusnal.

Først blandet vi vinduspussemiddelet som anvist i bruksanvisningen, før vi sprayet på vinduet og pusset med mikrofiberkluten som festes på munnstykket.

Nalen er faktisk en slags støvsuger, som suger skitten og overskuddsvannet opp og etterlater et skinnende rent vindu. Vi er absolutt ingen vindusvaskeeksperter, men endte opp med et nydelig rent vindu uten striper på første forsøk.

Når vinduene er ferdigvasket er det bare å tømme nalen for skittent vann, og så er den klar til neste runde. Det følger også med en lader, så du trenger ikke tenke på å ha ekstra batterier i bakhånd.

Hadde vi visst at vindusvasking kunne gjøres så enkelt, skulle vi vasket vinduene mye oftere. Veldig kjekt!

Damp (nesten) hele huset!

KJEKK Å HA: Dampvaskeren kan brukes på så å si hele huset. Vis mer
SKRUBB, SKRUBB: Dampvaskeren prøver seg på den superskitne dusjen. Vis merÅ vaske hele huset er kanskje ikke det man har mest lyst til når man våkner lørdag morgen, men med riktig utstyr går det fort unna.

Vi testet Kärcher SC 1 premium dampvasker på en skitten dusj, og ble imponerte over resultatet. For deg som aldri har hørt om en dampvasker før, er altså dette en håndholdt maskin som ved hjelp av damp gjør hygienisk rent på en naturlig måte. Man fyller den med vann som varmes opp, og deretter kan man dampe vekk flekker, skitt og annet smuss. Den glovarme dampen tar knekken på nesten alt av bakterier, helt uten kjemikalier.

DAMPVASKEREN IMPONERTE: Ikke noe problem! Vis mer

Dampvaskeren har blitt en kjempetrend i Sverige, og blir stadig mer populær her til lands også. Det skulle ikke forundre oss om denne om kort tid finnes i enhver husstand!

Den egner seg perfekt til rengjøring av harde flater i hjemme, så dette er en vinner når man skal vaske for eksempel gulv, kjøkken og bad. Det følger med en rekke forskjellige munnstykker som gjør at man enkelt kan rengjøre alt fra fliser og beslag til komfyrtopper, kjøkkenventilatorer og rustfrie flater. De mindre munnstykkene gjør det kjempelett å nå fram til kriker og kroker som ellers er vanskelige å rengjøre.

Det er også kjempeenkelt å bytte mellom munnstykkene. Disse settes bare på ytterst på tuten til selve dampvaskeren, og et klikk høres når munnstykket sitter riktig på. Helt umulig å gjøre feil!

Man kan også velge om man vil sette munnstykkene rett på selve apparatet, eller bruke forlengelsesslangen som følger med. Ved hjelp av denne kan man enkelt nå flater i høyden, uten å måtte løfte hele dampvaskeren. Den er ikke voldsomt tung, men tung nok til at forlengelsesslangen er veldig kjekk å ha.

Vi testet vår dampvasker på flisene i dusjen hjemme, og ble imponert over hvor enkel den var å bruke. Man heller på vann og setter i kontakten, og på bare tre minutter er den klar til bruk.

For denne typen vask, valgte vi å bruke munnstykket med rundbørsten, og tre på frotetrekket utenpå dette.

Deretter skrubbet vi den relativt skitne dusjveggen, og vips! Ren og fin dusj, klar til bruk.

Tenk miljø

TENK MILJØ: Skånsomme vaskemidler til bare 24,90 kroner per stykk. Alle er miljømerket med Svanen. Vis merVaskemidler trenger ikke være verken dyre eller miljøskadelige.

Clas Ohlson har et helt sett med vaskemidler for bad, kjøkken, vinduer, gulv, tregulv og andre overflater. Alle er miljømerket med Svanen, og koster bare 24,90 per stykk.

Vi testet baderomssprayen på en ekstremt skitten vask, og den fjernet alt av smuss uten noen problemer. Herlig!

GRØSS: Vaskemiddelet fikk virkelig kjørt seg på denne vasken, men resultatet ble nydelig. Vis merKonklusjon

Vårrengjøring er kanskje ikke det morsomste i verden, men med riktige produkter trenger det absolutt ikke bli et ork heller.

Clas Ohlson-produktene vi testet fungerte alle som en drøm, og viste oss at vasking ikke nødvendigvis må være et dagsprosjekt man trenger grue seg til.

Spesielt vindusvaskeren imponerte oss voldsomt, og gjorde vindusvasken til en lek!

Under kan du se noen korte videosnutter av vindusvaskeren, dampvaskeren, bilpleiesettet og høytrykkspyleren i aksjon.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.