Vis sykkelvett i høst

I Danmark oppfordres syklister til å bruke litt tid på å kontrollere om lykter og reflekser er i orden. Mange sykkelulykker skjer nemlig i mørket.

<strong> Foto:</strong> Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er kanskje klar for å ta sykkelen fatt i høstmørket, og pakker deg inn i lue og votter, men er sykkelen din klar?

Dette spørsmålet stilles av Dansk Cyklist Forbund, som i sin nye kampanje oppfordrer landets syklister til å kontrollere lysene og lyktene sine, før de beveger seg ut i trafikken, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Rikke Ravn, som er kampanjeleder for en skolekampanje der fokuset er å få barna til å sykle med lys på, viser det seg at hver fjerde syklist glemmer sykkellyktene. Det står ekstra ille til i overgangsperioden, hvor folk helt plutselig oppdager at det er mørkt på vei hjem fra jobben eller skolen.

Og husk hjelmen!

Riktige lys
- Mange ulykker skjer i tussmørket eller i mørket, så det er en veldig god idé å sørge for lys og reflekser. Og gjør det nå, når man har tid! For når man først står der i mørket med sykkelen sin, så er det større fare for at man tar sjansen og sykler uten lys, sier Ravn.

Elles så kjøper man et tilfeldig sett med lykter, som ikke matcher ens behov, legge hun til. Det er mange type lykter å velge mellom.

Ifølge sportspartner.no finnes det sykkellys fra under 200 kroner til over 4000 kroner. Spør i butikken om styrkene og svakhetene med de forskjellige lysene.

Kampanjen til Ravn henvender seg i all hovedsak til 4. klassinger, og avvikles i samarbeid med Rigspolitiet og Foreningen Østifterne. Det er til sammen blitt utdelt 1.400 sett med undervisningsmateriale.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer