Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer

Vippeløs etter amatørtabbe

Det er blitt mer og mer inn å få satt på løsvipper. Men vær obs på hvem som setter dem på!

Publisert
Sist oppdatert

For går du til en kosmetolog som tilbyr kunstige vipper til en billig penger, kan du i verste fall ende med å miste dine egne øyevipper. Det fikk i alle fall Sandie Ahlehoff erfare, melder Ekstra Bladet.

Et par kunstige øynevipper rev simpelthen av de ekte øyenvippene hennes og ga henne både smerter og et uheldig utseende.

Årsaken er antakelig at jobben ble utført av en amatør som hadde liten styr på det sterke limet og de andre produktene som ble brukt på Sandie.

Det var via en internettside at Sandie kom i kontakt med en ”seriøs lege. exam. kosmetolog” som lager såkalte ”buketter”, altså små bunter av hår som limes utenpå de ekte øynevippene.

Les også: Farg deg ny!

Utdannet kosmetolog
Sandie er ikke den eneste som har hatt problemer med amatørkosmetologer.

Kosmetolog Rikke Jakobsen i Danmark forteller at hun på sin klinikk får flere henvendelser i uken fra unge jenter som har mistet øynevippene sine. Ofte hos ”kosmetologer” med eksamensbevis som ikke er verdt blekket de er skrevet med.

Formann Diana Sommer i Dansk Kosmtetologforening synes det er ergerlig med amatører som vil tjene raske penger.

- Det går utover uskyldige mennesker, sier hun til Extra Bladet, og legger til at hun frykter amatørkosmetologene bruker billige og usikre produkter kjøpt på nettet.

Tror du dine egne øyne? Her er ti myter og fakta om synet

- Det er ikke meg
Ifølge Ekstra Bladet sier kosmetologen som ødela øynene til Sandie at hun ikke jobber med kunstige øynevipper lengre. Sandie sier imidlertid at hun fikk satt på sine for kun en måned siden.

Ifølge kosmetologen er hun nå frisørlærling og sier hun aldri har tatt penger for å legge på kunstige øynevipper.

- Men i din profil står det pris og at du er utdannet kosmetolog, spør Ekstra Bladet.

- Det er ikke meg. Jeg synes vi skal snakke med politiet, sier hun.

Deretter spør Ekstra Bladet om det er noen som misbruker navnet hennes, hvorpå den seriøse kosmetologen legger på røret.

DinSide Helse har sjekket nettstedet og hun står fremdeles oppført som en ” seriøs lege. exam. kosmetolog”, som tilbyr vippe-extensions.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer