<strong> Foto:</strong> Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Våg å gjøre feil

For å lykkes i livet må du også tørre å mislykkes.

Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje ikke helt klart å innrømme for seg selv at du er redd for å mislykkes?

Men det å nå framgang er også forbundet med en viss risikotakning! Så derfor bør du kommer ut av trygghetssonen, hvor du har kontroll og kjenner deg sikker. På den måten vil du kunne møte nye utfordringer og muligheter, ifølge svenske Expressen.

Les mer: 10 tips for bedre selvtillit

Hvorfor er du redd?
- Finn ut hvorfor du er redd for å mislykkes, sier Martin Perry, som legger til at det kan finnes mange forskjellige årsaker til dette.

Han er idrettspsykolog og kaller seg for ”confindence coach”. Han har skrevet boken Confidence Booster Workout: 10 Steps to Beating Self-doubt, en bok som handler om hvordan du kan maksimere selvtilliten din ved å gjøre ti ting.

I boken beskriver Perry blant annet hvordan redselen for å lykkes kan være like hemmende som redselen for å mislykkes. Han mener at personer som er redde for å lykkes ofte har en dårlig selvfølelse og vil ikke at krav og forventinger skrus opp.

Redd for å lykkes
Golfspilleren Annika Sörenstam innrømmer til Expressen at hun i en periode var redd for å lykkes. Hun syntes det var ubehagelig å snakke offentlig og fryktet å holde seierstaler som vinneren av store golfkonkurranser forventes å holde.

Og derfor lyktes hun heller ofte ikke i de siste enkle puttene som skulle avgjøre konkurransen. Men når talesperren løsnet, slo hun også ballene i hullet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer