- Utroskap i genene

Noen menn er mer utsatt enn andre, viser forskning. Se hvem her.

Menn som er bærere av et bestemt gen har vanskeligere for å binde seg til en fast partner enn andre, viser ny studie. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Menn som er bærere av et bestemt gen har vanskeligere for å binde seg til en fast partner enn andre, viser ny studie. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske forskere kan ha funnet svaret på hvorfor enkelte menn har vanskelig for å binde seg i et fast forhold. De tror det kan ligge i genene, skriver svenske Expressen.

- Det er ikke nødvendigvis slik at disse mennene er mindre opptatt av kjærlighet. Det dreier seg snarere om en begrenset kapasitet på det sosiale plan, sier en av forskerne bak studien ved Karolinska institutet, Hasse Walum, til avisen.

Les også: Menn både klokest og dummest

Forskere fra flere universiteter i Sverige og USA har deltatt i studien, som er publisert i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Trigger utroskap
Den omfatter 550 svenske tvillingpar og deres partnere. Forskerne fant at de av mennene som var bærere av genet AVPR1A, hadde vanskeligst for å leve i parforhold.

Genet er knyttet til hormonet vasopressin, som virker inn på kjærlighetsrelasjoner. Menn som har genet, løper ifølge forskerne en dobbelt så høy risiko for å oppleve samlivsproblemer eller skilsmisse.

Les også: Dette dreper forholdet ditt

Studien viste også at de av kvinnene som hadde partnere med dette genet var mer misfornøyde i sine forhold enn de andre kvinnene.

- Jeg vil understreke at menn som er bærere av dette genet ikke er dømt til å mislykkes i sine forhold, men risikoen er større for at det kan skje. Det er også mer sannsynlig at menn med dette genet vil være utro, sier Walum.

Les også: P-piller gir feil partnervalg

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!