Underbuksen som redder liv

Høyteknologiske underbukser skal redde menn fra hjerteinfarkt og slag.

Smartpants kalles den nye oppfinnelsen fra Philips som skal redde liv. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Smartpants kalles den nye oppfinnelsen fra Philips som skal redde liv. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfinnelsen kalles ”smartpants” og blir utviklet for å måle blodtrykket hos mannlige brukere via sensorer som ligger i strikket rundt livet. Disse sensorene vil oppdage hvor fort blodet strømmer gjennom arteriene, skriver nettstedet news.com.au.

Andre elektroniske klær

Underbuksene er del av et fireårig prosjekt som har som mål å bygge inn helsemonitorer i klær, sengetøy og husholdningsapparater.

Det er teknologigiganten Philips som står bak oppfinnelsen. Signalene som plukkes opp via sensoren i underbuksen, sendes til en liten monitor som festes på buksebeltet. Deretter kan informasjonen lastes ned på en datamaskin for nærmere analyser.

Teknologien vil ikke bli tilgjengelig i dameundertøy på grunn av at trusestrikken er for liten til å holde på plass sensorene.

Dreper flest

Hjerte- og karsykdommer har forårsaket flest dødsfall i Norge i årevis. Ifølge Helsedirektoratets hjemmesider utgjorde hjerte- og karsykdommer som hjerteinfarkt og hjerneslag fire av ti dødsfall i 2003.

Den viktigste risikofaktoren for hjerteinfarkt er høyt kolesterol, mens andre risikofaktorer er røyking, høyt blodtrykk, diabetes og fedme.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!