Tøft å være mann på byen

Menn sliter mer enn kvinner når de er på sjekker`n, viser studie.

Menn må jobbe hardere enn kvinner for å få respons når de er på sjekker´n, mener sosiolog.   Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Menn må jobbe hardere enn kvinner for å få respons når de er på sjekker´n, mener sosiolog. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Mange menn sliter med å finne balansegangen mellom å vise interesse og være innpåslitne. »


Da sosiolog Hans Andersson, som er tilknyttet Universitetet i Umeå i Sverige, bestemte seg for å studere hvordan menn og kvinner ter seg når de er på byen, var det ikke akkurat bok og doktoravhandling han hadde i tankene.

Det ble imidlertid resultatet etter to år med mange nattlige vandringer fra utested til utested. I boken "Spillets regler", som bygger på doktoravhandlingen med samme tema, retter sosiologen søkelyset på de ulike rollene menn og kvinner spiller når de treffes på byen.

- Det forventes helt klart at mannen tar initiativet. Men kvinnen har sine teknikker som gjør det lettere for ham å ta det første skrittet, sier han til svenske Expressen, og gir et eksempel:

Vanskelig balansegang

- Hvis hun for eksempel befinner seg på dansegulvet, kan hun trekke seg unna venninnegjengen og gjøre seg mer tilgjengelig.

I boken konkluderer Andersson med at det er tøft å være mann på byen.

- Mange kvinner gir uttrykk for at de foretrekker å ha det gøy med jentene, og synes bare det er slitsomt med innpåslitne og fulle menn, sier han.

Og de fleste forsøkene på å vekke en dames interesse faller da også på stengrunn.

- Det kan være vanskelig for menn å finne en balansegang mellom det å vise interesse eller bare å virke innpåsliten. Men hvis en kvinne vil ha en mann på kroken trenger hun bare å stille seg alene ved bardisken, sier sosiologen, som etter eget sigende er en elendig sjekker.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!