To av tre ikke lykkelige

Norske ungdommer savner tilhørighet, er usikre på framtida og har liten tillitt til familien og samfunnet.

 Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en stor internasjonal undersøkelse gjennomført av musikkanalen MTV. De har spurt 6.600 unge i alderen 16-34 år i 16 land om hvordan de har det og hva de tror om framtida si.

Bare en av tre norske ungdommer er lykkelige, og Norge havner dermed helt nede på en 11. plass på lista. Argentina, Mexico, Indonesia og India er på topp, mens Japan havner på bunn. Danske og svenske ungdommer plasserer seg tett opptil norske ungdommer på henholdsvis 10. og 13. plass.

Norge havner også langt ned på en tidligere undersøkelse over lykke:

- Studien forteller historien om to verdener: En moden, vestlig verden der ungdom er pessimistiske i forhold til framtida, og en verden under stor utvikling hvor ungdom er optimistiske og håpefulle på tross av dårlige forutsetninger, sier Madeleine Thor, researchsjef i MTV Networks i en pressemelding.

Høyt stressnivåNorske ungdommer føler at de får mer hjelp av sine venner enn av familien. Samtidig mener bare en av fire de kan stole på at de får hjelp fra stat og kommune.

På en skala fra 1-10 oppgir norske ungdommer et stressnivå på 6 i gjennomsnitt. De vanligste stressfaktorene er karakterjag på skolen og egen økonomi.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!