<strong> Foto:</strong> Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Terpentin holder brystene i form

Er du kvinne og ønsker å bevare ungpikebrystene? Da bør du smøre dem inn med terpentin!

Publisert
Sist oppdatert

I hvert fall hvis du tror på en flere hundre år gammel oppskrift. Denne oppskriften kan man lese i en bok fra det 17. århundre, som inneholder alle mulige slags råd til kvinner som vil beholde sitt smukke utseende, skriver danske B.T.

Boken, med navn The Ladies Dictionary; Beeing a General Entertainment for the Fair Sex ble opprinnelig utgitt i 1694. Boken ble nylig funnet av en ansatt i auksjonshuset Bonhams.

Boken gir en fascinerende innsikt i hvordan kvinner for flere hundre år siden forsøkte å passe på egen kropp og eget utseende.

Les også: Silikonpupper kan gi hudkreft

I det 17. århundre var kvinner generelt verken overvektige, og led ikke av spiseforstyrrelser, men de var likevel opptatt av å holde seg i form, og brukte all slags tips for å gjøre dette.

Et av bokens mange råd for å holde brystene i form, er altså å gni dem inn med en blanding av gåsefett og terpentin. Et annet tips er å bandasjere brystene i et par dager og deretter vaske dem i rosevann.

Les mer: Ulike bryst øker kreftfaren


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer