Snop-forbud mot fedme

Snop-forbud mot fedme

Engelske myndigheter med forbud i fedme-kampen.

Publisert
Sist oppdatert

Når barna i England begynner på skolen denne uken, blir det uten snop i kantinehyllene. Engelske myndigheter har nemlig innsett at antallet barn som risikerer å bli fete i nær fremtid er alarmerende høyt, melder den engelske avisen The Guardian.

- Hvis tendensen fortsetter vil nesten halvparten av alle barn være fete ved midten av dette århundret, sier Ed Balls, Skole- og familieminister.

Les også: Arver kjærlighet til sofaen:

Slutt på sjokolade

For 12 år siden var mindre enn 10 prosent av barn i alderen to til ti år fete. I dag har tallet økt til 16,9 prosent for gutter og 16,8 prosent for jenter, ifølge Balls.

Sjokolade, snop og potetgull blir nå forbud i skolekantinene. Salt skal ikke lengre stå fremme på bordene. Og det kommer begrensninger på ketchup og majones. Kaker skal kun selges i middagspausen.

Regjeringen setter dessuten 1.650 millioner av til å lage kjøkken på skoler som ikke har et fra før. Det blir også utarbeidet retningslinjer for hvordan man kan skape et attraktivt rom for barn å spise i.

Les også: Lite søvn gir feite barn:

Men ikke alle mener at det er nok å fjerne snop fra kantinehyllene.

- Barn spiser mest hjemme og utdannelse af foreldre bør være topprioritet, sier John Dunford, Generalsekretær i Foreningen av Skole - og Universitetsledere.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer