- Slipp rynker med ansiktsyoga

Glem botox og operasjoner for å bli kvitt rynkene.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansiktsyoga er nemlig den nye trenden, melder den svenske avisen Expressen.

Avisen har snakket med yogainstruktøren Annelise Hagen som har skrevet boken ”The Yoga Face”. Øvelsene er ikke noe for den som ønsker å ta seg bra ut på treningsstudioet, det handler nemlig både om grimaser og geiping.

Ifølge Annelise Hagen kan man gjøre nesen smalere, om man skulle ønske det, ved å puste gjennom et nesebor av gangen. Dessuten kan kråkeføttene rundt øynene forsvinne om du sperrer opp øynene om igjen og om igjen.

Les også: Slankere med yoga:

Skepsis
Amerikanske leger er imidlertid skeptisk til metoden.

- Å gjøre ansiktsmusklene større kommer ikke til å gjøre hengehud sterkere eller fastere. Det kan bare en ansiktsløfting gjøre, sier doktor Richard Elias till New York Times.

Et alternativ er selvfølgelig å slå seg til ro med det ansiktet man faktisk har! En undersøkelse viser at sju av 10 mener rynker er et vakkert spor av liv:

Fire enkle triks
Men hvis du vil prøve ansiktsyoga har du fire triks her:

Marilyn
Oppkalt etter Marilyn Monroes signatur – slengkysset. Blås ut tre-fire kyss. Øk så gjennom å presse leppene mot to fingre fire ganger. Denne øvelsen skal ifølge Annelise Hagen forsterke musklene rundt munnen og gi deg sterke og faste lepper.

Løveansiktet:
1) Pust inn gjennom nesen,. Knyt nevene og trekk sammen hele ansiktet som om du har bitt i en veldig sur sitron.

2) Pust så ut gjennom munnen samtidig som du strekker ut tungen, åpner øynene og nevene. Repeter tre ganger. Øvelsen skal forsterke og strekke alle ansiktsmuskler og løse spenninger i ansiktet.

Satchmo
Øvelsen er døpt etter den legendariske musikeren Louis Armstrong og går ut på å blåse opp kinnene som en trompetspiller. Fordel side luft fra en side til den andre og tilbake noen ganger til luften tar slutt. Gjenta fire ganger. Øvelsen skal gi deg faste, rynkefrie kinn.

Les også: Tren dine seksuelle muskler: