- Slik lever du lenge

Forskere kan ha kommet ett skritt videre i jakten på evig liv.

 Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drømmer du om en plass i Guiness Rekordbok som verdens eldste kvinne eller mann? Da bør du begynne å ta vitamin D-tilskudd, skal vi tro en ny studie.

Leger har i mange år sagt at vitamin D er bra for helsa vår. Den nye studien som er utført på 57.000 personer, viser imidlertid at en daglig pille hver dag faktisk kan gi oss et lengre liv. Studien er publisert i tidsskriftet Archives of Internal Medicine, skriver nettstedet ZeeNews.

Dette kan også gjøre deg eldgammgel og glad:

Lavere dødsrisiko
- Inntak av vanlige doser D-vitamintilskudd ser ut til å ha sammenheng med nedgang i dødelighetsratene, skriver forskerne.

Forskerne har utført 18 forskjellige tester i studien. Resultatene viser at de som tok vitaminpiller regelmessig, hadde mindre sannsynlighet for å dø i løpet av de seks årene studien pågikk.

Flesteparten av deltagerne var eldre med dårlig helse og lavt nivå av vitamin D i blodet, skriver forskerne fra International Agency of Research on Cancer i Lyon i Frankrike og European Institute of Oncology i Milano i Italia.

Vitamin D er et fettløselig vitamin som oppfører seg som et hormon. Det regulerer dannelsen av bein og opptak av kalsium og fosfor fra tarmen. Les mer her: