<strong> Foto:</strong> Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer

Slank for en femtilapp

En liten pengebelønning er alt som skal til for å få oss til å gå ned i vekt.

Publisert
Sist oppdatert

I alle fall hvis vi skal tro amerikanske forskere. De har funnet ut at vi ganske lett kan bestikkes med penger til å gå ned noen få kilo i løpet av tre måneder, skriver Yahoo News.

Målet med studien har vært å se på hva arbeidsgivere kan gjøre for å kutte ned på helseutgiftene.

Og i motsetning til å tilby treningsmuligheter på jobben eller å forbedre utvalget i kantina, er bedriften garantert et positivt utfall hvis de lokker med penger, ifølge forskerne.

Les også: Fyr opp forbrenningen

- Pengene kan faktisk ikke være en dårlig investering, for du betaler ikke folk hvis de ikke går ned i vekt, sier Eric A. Finkelstein som har ledet studien. Han er helseøkonom ved forskningsinstituttet RTI International.

Mest penger best
Studien har tatt for seg rundt 200 overvektige ansatte ved en rekke colleger i North Carolina i USA. Deltagerne ble delt inn i tre grupper, hvor den ene ikke fikk noen form for belønning, mens de to andre fikk henholdsvis sju dollar og 14 dollar for hvert prosentpoeng de gikk ned i vekt.

Deltagerne fikk ikke noe hjelp til å gå ned i vekt. På slutten hadde de ansatte som fikk mest belønning, gått ned mest i vekt – i gjennomsnitt 2,3 kilo på tre måneder. De som fikk sju dollar gikk ned 1,4 kilo mens de som ikke fikk noe, gikk ned 0,9 kilo.

Les også: 30 slankemyter som ikke virker

Vanskelig å holde vekta
Laura Linnan som er blant studiens medforfattere, mener det trengs mer forskning for å finne ut det ideelle pengebeløpet og om belønning i form av penger hjelper over tid.

- Det er klart at en av de største utfordringene er å hjelpe folk som går ned i vekt, å holde kiloene borte, sier hun.

Kanskje kan en vektklubb være løsningen?

Forskerne analyserer nå materialet fra en oppfølgingsstudie hvor de har fulgt 1.000 personer over et år.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer