<strong> Foto:</strong> Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer

Sjokolade mot kronisk trøtthet

En daglig dose mørk sjokolade kan vise seg å minske symptomene hos ME-pasienter.

Publisert
Sist oppdatert

Mørk sjokolade kan senke kolesterolet, øke hjernefunksjonen og forsinke aldringsprosessen: . Nå har britiske forskere nok en god nyhet til sjokoladefans: De mørke delikatessene kan nemlig gjøre livet lettere også for personer med kronisk utmattelsessyndrom, kalt ME.

Pasientene i en pilotstudie følte seg nemlig mindre trøtte da de spiste mørk sjokolade med et høyt kakaoinnhold, ifølge BBC News.

Dette betyr imidlertid ikke at du bør fråtse i sjokolade, men putte i deg godbitene i moderate mengder, understreker forskerne.

En konstant stressreaksjon kan være årsaken til ME. Les mer her

Fikk "luresjokolade"
Ideen til studien kom etter at en pasient hadde rapportert at hun følte seg bedre etter at hun byttet ut den vanlige melkesjokoladen med mørk sjokolade.

De ti pasientene som deltok i studien, fikk 45 gram mørk eller lys sjokolade som var farget brun, daglig i to måneder. Deretter tok de en måneds pause før de byttet til den andre typen sjokolade.

De som hadde spist mørk sjokolade, rapporterte om betydelig mindre tretthet. Da de sluttet å spise mørk sjokolade, følte de seg trøttere.

Les også: Ti medisinske mysterier:

Begynte å jobbe igjen
Forskerne fra Hull York Medical School er overrasket over de sterke resultatene.

- Selv om det er en liten studie, kunne to pasienter begynne å jobbe igjen etter at de hadde vært sykmeldt i et halvt år, sier studieleder professor Steve Atkin til BBC News.

Han tror forklaringen kan være at polyfenoler i sjokoladen påvirker nivået av serotonin i hjernen som tidligere har vært knyttet til ME.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer