Det kinesiske paret syntes det ble for drøyt å vaske seg i morsmelken, så de bestemte seg for å selge den til noen som trenger den istedet. Foto: Colourbox
Det kinesiske paret syntes det ble for drøyt å vaske seg i morsmelken, så de bestemte seg for å selge den til noen som trenger den istedet. Foto: Colourbox Vis mer

Selger brystmelk på nett

Kineser selger konas brystmelk via internett.

Publisert
Sist oppdatert

Kineseren Li Jun, i Hanyang i Kina, selger overskuddet av konas brystmelk over nettet, fordi han ikke vil at den skal gå til spille, skriver Ananova på nett.

- Hun produserer 200 ml i timen, noe som blir for mye for datteren vår, skal mannen ifølge Ananova ha fortalt Chutian Golden Daily.

Vasket seg i morsmelk

Li fortalte avisen at kona vasket ansiktet sitt med melken, og noen ganger tvang hun også mannen til å vaske seg med den. Paret føler at dette er sløseri, og at de derfor vil selge den. Ifølge avisen, understreker Li Jun at de ikke er ute etter å profittere på melkepulverskandalen i Kina. De uttaler også at de kan gi melken gratis til noen som er i virkelig nød.

Brystmelk gir glade barn

Kan leveres til sykehus i Norge

Her til lands kan kvinner som har overskudd av morsmelk, levere den til flere sykehus. Det er imidlertid ikke alle sykehusene som tar imot morsmelk, du kan sjekke på sykehuset der du bor. Morsmelksentralen på Ullevål universitetssykehus i Oslo tar for eksempel imot morsmelk, for dette får kvinnene en kompensasjon på 150 kroner per liter.

Kjøpte bil for morsmelk

I 2004 fikk vi høre historien om norske Anette Lie som på et knapt år leverte 501,5 liter morsmelk. Hun tjente rundt 68.000 kroner på denne gesjeften, og for dette kunne hun kjøpe seg en bil.

Morsmelken som sykehusene mottar gis til for tidlig fødte barn og dårlige nyfødte. For disse er morsmelken selvsagt svært viktig.

Anbefaler mer amming

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer