Se opp for "Besta"

Lekeplass laget for pensjonister.

Nå er det ikke bare barna som kan utfolde seg fritt på lekeplassen. Etter stor suksess i Spania åpnet våre svenske naboer nylig den første lekeplassen for pensjonister Foto: Colourbox
Nå er det ikke bare barna som kan utfolde seg fritt på lekeplassen. Etter stor suksess i Spania åpnet våre svenske naboer nylig den første lekeplassen for pensjonister Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny eldrebølge går gjennom deler av Europa og nylig slo den inn over Sverige.
For 8.septemer ble Sveriges første lekeplass for pensjonister åpnet i Hökarängen i sørlige Stockholm. Inspirasjonen til den noe uvanlige formen for trim har de hentet fra Spania -hvor fenomenet allerede har vokst seg stort.

Les også: Pass opp for pampepensjon

– Vi ser på dette som en møteplass der eldre mennesker har muligheten til å være i aktivitet. Vanlige lekeplasser er jo bare for barn, sier pensjonisten Josefin Forsén til Aftonbladet.

Les også: Takler stress bedre enn unge

Lekeplassen, som ligger mellom flere leilighetskomplekser, er ifølge avisen en kombinasjon av lekeapparater og et utegymnasium.

Annelie Nyström, som bor like ved lo godt da hun først så pensjonistlekeplassen. Men etter å ha prøvd seg på de ulike apparatene fikk pipen en annen lyd.

– Jeg bruker mest å være ute og spasere for å få mosjon. Men dette var jo riktig så artig, så dersom jeg får med meg noen venner kommer jeg gjerne tilbake hit, sier 78-åringen til Aftonbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!