Så mange sa ja til sex med en ukjent

Forskere gikk ut på gaten og testet hvem som ville bli med hjem og ha sex. Se hva de svarte.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis en vilt fremmed kontaktet deg på gaten og sa at han eller hun syntes du var deilig og om du ikke ville bli med hjem og ha sex – hva ville du si da?

Eller omvendt - hadde du selv tort å spørre?

Dette har nå blitt vitenskapelig testet ut i Danmark. De to psykologene Henrik Høgh-Olesen og Gert Martin Hald fra henholdsvis Aarhus Universitet (AU) og Sexologisk Klinik på Rigshospitalet ville nemlig ha svar på nettopp hvor villige folk var til å ha sex med fremmede.

Les også: 12 stillinger du må prøve:

Pinlig førsteforsøk
Og det fikk de, ved å rekruttere ni uredde psykologstudenter fra AU. Disse kontaktet så fremmede med mer eller mindre eksplisitte seksuelle invitasjoner, skriver Politiken.

To av psykologstudentene som deltok, Trine Klitten Jensen og Lars Svendsen, husker forsøket som ”svært grenseoverskridende”, men også som en ganske morsom opplevelse.

Slik sjekker du med stil:

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer


Lars Svendsen ler av sin første invitasjonsrunde:

- Jeg var jo forferdelig nervøs og helt mekanisk, så jeg bare gikk bort til ei jente uten å tenke eller føle noe særlig. Etter at jeg fikk liret av meg spørsmålet oppdaget jeg at hun var høygravid!

Men det ble snart bedre.

- Man vente seg jo til det, og når alt kommer til alt er det jo ikke første gang man tar kontakt med en jente og får en avvisning, sier Svendsen.

Les også: Derfor har vi sex:

Sex? Nei takk.
Men de som fikk det noe spesielle tilbudet, var ikke spesielt villige, i alle fall ikke i forhold til det mest intime spørsmålet. For verken Lars Svendsen eller noen av de andre mannlige ”frierne” fikk ja fra én eneste av de spurte jentene om å bli med hjem og ”hoppe i høyet”. Det fikk stort sett heller ikke de kvinnelige studentene. Bare seks prosent av mennene takket ja til tilbudet om sex.

Når det kom til å bli invitert ”hjem til meg i kveld” skilte imidlertid guttene seg markant fra jentene. Hele 44 prosent av de spurte guttene takket ja til dette tilbudet, mens bare 13 prosent av jentene syntes dette var en god ide. De var mer interessert i å gå på date, noe guttene overhodet ikke viste noen interesse for.

Nettopp denne kjønnsmessige forskjellen er interessant, mener forsker Gert Martin Hald.

- Selv om svært få sa ja til direkte sex, så tyder undersøkelsen på at når tilbudene blir mer eksplisitte, hopper mennene raskere på enn kvinnene, sier han.

Les også: 10 grunner til at vi har sex:

Forsøket er opprinnelig amerikansk. Da det ble gjennomført i USA i 1978 fikk flere av guttene til svar:"Nei, ditt ekle svin", mens de fleste danske jentene og guttene stort sett svarte nei, med en beklagelse.

Sex med ukjente

Ville du sagt ja til en sex-invitasjon fra en ukjent? (Avsluttet)
Ja, det kunne vært spennende(58%) 1899
Nei, aldri i livet(27%) 886
Vet ikke(15%) 482
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!