<strong> Foto:</strong> Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

På med kondomet!

Kan tiltak for å øke kondombruk blant unge menn sørge for færre kjønnssykdommer?

Publisert
Sist oppdatert

Det lurer Sosial- og helsedirektoratet på. De har derfor bestilt et prosjekt hos Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, som skal vurdere om slike tiltak har en effekt.

Tallene for seksuelt overførbare infeksjoner øker i Norge. Dermed er det viktig å øke kunnskapen om hva som skal til for å få unge kvinner og menn til å bli flinkere kondombrukere i situasjoner der det er en reell fare for smitte.

I dag vet vi for lite om kunnskapsgrunnlaget for kondombruk i Norge, melder Kunnskaps-senteret på nettsidene sine. Noen undersøkelser tyder på at norske menn er dårlige kondombrukere og at Norge ligger lavt på statistikken når det gjelder kondombruk sammenlignet med andre europeiske land.

Evaluering
Derfor er tiltak for øke kondombruken blant ungdom og unge voksne et viktig innsatsområde i de nasjonale handlingsplanene mot HIV og seksuelt overførbare infeksjoner, forebygging av uønskede svangerskap og abort.

Nå skal direktoratet evaluere de større tiltakene innenfor disse handlingsplanene. Prosjektrapporten skal bidra til kunnskap for å beslutte hvordan man bør gå videre i Norge for å redusere forekomsten av seksuelt overførbare infeksjoner og hiv.

Direktoratet er spesielt interessert i hvordan man kan få unge menn til å begynne å bruke kondomer og fortsette med det.

Les også: For flaut med kondomVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer