Mobilen blir slankepoliti

Funker ikke de vanlige slankekurene? Amerikanerne har et nytt trumfkort i ermet.

 Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er middagen din sunnheten selv eller en kaloribombe? Snart slipper du å veie gram og telle kalorier selv. Ved hjelp av mobilen vil du nemlig kunne ta et bilde av herlighetene, sende det til en datamaskin og få svar før du setter gaffelen i maten, skriver nettstedet LiveScience.

Vet du hva ditt daglige kaloriforbruk er? Sjekk i kalorikalkulatoren

For å få tilgang til den nye matvokteren, må du abonnere på ulike nettjenester, som myfoodphone.com. Disse registrerer spisevaner ved å analysere og vurdere måltider ved hjelp av mobilbilder som brukerne sender inn.

Så enkelt som mulig
Problemet er bare at ernæringsekspertene som skal vurdere bildene, ikke alltid treffer blink. De tar feil av hva slags mat som er på bildet, bommer på porsjonsstørrelsen og tror at te er brus, ifølge Carol Boushey ved Purdue University i USA.

For å løse problemet, setter Boushey og kollegene nå i gang et prosjekt hvor målet er å bytte ut ernæringsfysiologene med spesialdesignede dataprogrammer.

Lei av jo-jo-slanking? Hold vekta i balanse:

Målet er å gjøre tjenesten så enkel som mulig, og Boushey tror det nye slankepolitiet kan hjelpe amerikanerne til å bli et sunnere folk. Mange er nemlig usikre på hva som faktisk er sunt, påpeker hun.

- Vi ønsker å tilby gode råd til folk slik at de kan slutte å løfte armene avvergende og si "Jeg spiser akkurat hva jeg vil", forteller Boushey til LiveScience.

Les også: Slanking for livsnytere