Medium? Nei, du er faktisk large.

Danske butikker forandrer størrelsene på klærne slik at kundene ikke skal minnes om at de er overvektige.

 Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Synes du det er merkelig at du fortsatt kan bruke medium selv om du har lagt på deg flere kilo de siste årene? Her er hemmeligheten: Butikkene endrer rett og slett størrelsene på klærne etter hvert som folk blir tykkere.

Fenomenet heter "downsizing" og innebærer at small i USA ikke lenger er 36-38 men 38-40, large blir medium osv. Det skriver forbrukerbladet Tænk, ifølge det danske nettstedet Fpn.no.

Slik spiser du deg ned en størrelse:

Advarer mot utviklingen
Også flere danske butikker har innsett at folk heller vil være medium enn large og går i de amerikanske butikkenes fotspor.

Ernæringsforsker Berit Heitmann, professor ved Institut for Sykdomsforebyggelse, advarer mot utviklingen. Hun er redd den kan føre til at folk tar vektøkning mindre seriøst dersom den ikke gir utslag i prøverommet.

IC Company, som designer og markedsfører flere klesmerker, sier de endrer størrelsene fordi folk har blitt større. Butikkjeden Føtex har imidlertid en annen forklaring på størrelsene:

- Vi utvikler kolleksjonene med tanke på akkurat vår målgruppe, og derfor tilsvarer vår størrelse small en 38-40, sier innkjøper Lisbeth Kjerulf Mikkelsen, til Fpn.no.

Les også: Mannekenger flesker til

352235, 395128, 369499, 376736