Mannekenger flesker til

Det kan være over og ut for sylslanke kvinnekropper i utstillingsvinduer. For nå går de opp en størrelse.

 Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er selskapet Darrol Mannequins, som selger mannekenger til hele Europa, som i dag melder om at utstillingsdukkene har gått opp fra størrelse 36 til 38.

- Kvinnelige modeller har endret seg, og vi har sett modeller dø av anoreksi. Nå merker vi også en større etterspørsel etter mannekenger i størrelse 38 blant motehusene i Europa, sier direktør Kenneth Schultz Topp.

Han understreker likevel at det ni år gamle firmaet alltid har laget mannekenger også i størrelse 38, ifølge Jyllands-Posten.

Les også: Anoreksi mer enn kropp og vekt

Bruker størrelse 34
Flere store motehus har brukt mannekenger i størrelse 34, men den utviklingen er i ferd med å snu, opplyser Schultz Topp.

Moteekspert Eva Kruse fra Danish Fashion Institute gleder seg over denne utviklingen. Hun mener imidlertid at bransjens slanke kroppsideal neppe vil forsvinne helt.

- Det er en positiv utvikling at mannekengene har gått opp en størrelse, men det er likevel ikke mange kvinner som har samme mål som modellene. Men vi narres til å tro at vi blir yngre, penere og slankere hvis vi kjøper klærne, sier hun.

Mens de kvinnelige mannekengene har fått mer på sidebeina, har de mannlige modellene, som brukes til å selge fritidstøy som Diesel og Levi’s, fått større overarmer, bryst og hofter.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!