Mann gravid i femte måned

Hvis alt går etter planen, vil amerikanske Thomas Beatie føde en datter i juli.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: PHOTOPQR/OUEST FRANCE
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: PHOTOPQR/OUEST FRANCE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Beatie var opprinnelig kvinne, men skiftet kjønn for å bli mann. Han opererte bort brystene og begynte på testosteronbehandling, men bestemte seg for ikke å fjerne kjønnsorganene.

Da Beaties kone ikke greide å bli gravid, bestemte han seg for å ta saken i egne hender og sluttet å ta de regelmessige testosteroninjeksjonene. Han ble først gravid med trillinger utenfor livmoren og spontanaborterte. På andre forsøk lyktes det amerikanske paret, og nå er Beatie ifølge ham selv gravid i 22. uke.

Beatie forteller sin historie i den siste utgaven av magasinet The Advocate som er et magasin for lesbiske, homofile, biseksuelle og transkjønnede lesere. Og det unike svangerskapet er ikke bare lett for de vordende foreldrene.

- Leger har diskriminert oss og avvist oss på bakgrunn av sin religiøse overbevisning. Ansatte i helsevesenet har nektet å si "han" om meg og å anse Nancy som kona mi. Resepsjonister har ledd av oss, forteller Beatie til The Advocat.

Den vordende far nyter likevel svangerskapet.

- Hvordan det føles å være gravid? Fantastisk. Til tross for at magen min vokser med et lite liv inni seg, er jeg stabil og trygg på meg selv som mann, sier han.