<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer

Korridorsenger straffer seg

100.000 kroner i bot til sykehus for senger i korridorene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke helsemyndighetene, men Oslo- brann og redningsetat som har ilagt Aker universitetssykehus boten, skriver Dagens Medisin på nett.

Les også: Skal stoppe forskjellsbehandling:

Aker universitetssykehus (AUS) sier at sykehuset har innført diverse tiltak. Blant annet skal brannvernleder gjennomføre «vandring» gjennom hele sykehuset to ganger i uken for å rydde rømningsveier.

Vil bli bedre
Ifølge styret ved AUS har det ved flere anledninger pekt på problemet med korridorsenger ved sykehuset.

- Årsaken til at vi har disse korridorpasientene, er for det første at vår bygningsmasse ikke gir nok plass for enerom når vi blant annet skal isolere pasienter. Derfor er det bevilget penger til oppgradering av fire avdelinger, blant annet infeksjonsmedisin, sier administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir ved AUS.

Denne oppgraderingen vil være ferdig om cirka to år.

Samarbeid
Det andre problemet Gunnlaugsdottir peker på, er pasienter som skal skrive ut.

- Vi har til enhver tid en hel sengepost av utskrivingsklare pasienter. Dette er noe vi ikke kan løse alene, og vi samarbeider derfor med de ulike kommunene om å finne en løsning for å få disse pasienter raskere utskrevet, sier hun.

Les også: Alkoholskadde barn får ikke diagnose:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer