Forskere har studert oppskrifter fra en amerikansk kokebok-bibel, og funnet nedslående resultater.
- Kaloriinnholdet i oppskrifter i den anerkjente kokeboken The Joy of Cooking, økt med 63 prosent fra den første utgaven i 1937 og til den seneste utgaven fra 2006, sa Dr. Brian Wansink, administrerende direktør ved USDA Center for Nutrition Policy and Promotion, under en konferanse nylig.
Forskerne kryssjekket oppskrifter fra sju årganger av den anerkjente amerikanske kokeboken. De fant 18 oppskrifter som gikk igjen i alle årgangene, og blant dem hadde 17 oppskrifter en økning i kaloriinnholdet.
Mens en gjennomsnittlig oppskrift i 1036 inneholdt 2.124 kalorier og med en porsjonsstørrelse på 268, hadde oppskriften økt til et kalorinnhold på 3.052 kalorier i 2006 - og med et kaloriinnhold per porsjon på 436. Dette er en gjennomsnittlig økning på 168 kalorier per porsjon.
Årsaken til kaloriøkningen var for det meste å finne i mer fett og sukker - og større porsjoner.
Sunnere fristelser for kakemons
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.