Knuser kolesterolmyte

Egg har ingen negativ påvirkning på kolesterolnivået til folk flest, mener halvparten av landets leger. Spis egg med god samvittighet, råder ernæringsfysiologer.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ni av ti pasienter med moderat høyt kolesterolnivå har ikke fått råd av sine leger om å spise færre egg, og folk flest er ikke redd for å spise egg.

Det viser to undersøkelser som Synovate og DinKost.no har gjort for Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Les også: Uvitende om eget kolesterolnivå

– Resultatene er gledelige. Myten om at eggspising fører til høyt kolesterol er blitt innprentet så sterkt at den fortsatt sitter igjen hos noen, sier ernæringsfysiolog Åse Kringlebotn ved Opplysningskontoret.

Før i tiden var det vanlig å anbefale folk med litt høyt kolesterol å være varsomme med egg og rogn. For få år siden advarte også et flertall av legene mot å spise mye egg.

– Rådene norske leger gir nå, er at folk bør begrense inntaket av animalsk fett, fete meieriprodukter og fett snacks som potetgull. Og så bør man spise langt mer grønnsaker. Slike råd er fornuftige, sier ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky i DinKost.no.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer