Klemmer bort smertene

Nesebøyle skal lindre hodesmerte.

Turid Bergersen lanserer nesebøylen AcuFriend, som skal være effektiv mot hodepine.  Foto: AcuFriend
Turid Bergersen lanserer nesebøylen AcuFriend, som skal være effektiv mot hodepine. Foto: AcuFriend Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nasjonalt kompetansesenter for hodepine ved St. Olavs Hospital i Trondheim, sliter halvparten av alle nordmenn med hodepine.

I dag, mandag 10. november, lanseres et nytt produkt, nesebøylen AcuFriend, som ifølge gründer Turid Bergersen, lindrer hodepine smertefritt og uten bivirkninger.

Les også: Hodepine? Stump røyken!

Nedringt etter skaperen

- Med AcuFriend kombineres tusenårig erfaringslære innen akupunktur med moderne teknologi, sier Bergersen som ble nedringt av norske TV-seere etter at hun for første gang presenterte nesebøylen på TV2-programmet "Skaperen" for to år siden.

Akupressurbøyle plasseres over nesen, og gjennom press på de kjente akupunkturpunktene UB1 og UB2 i øyeregionen lindres hodepine og øyestress.  Foto: AcuFriend
Akupressurbøyle plasseres over nesen, og gjennom press på de kjente akupunkturpunktene UB1 og UB2 i øyeregionen lindres hodepine og øyestress. Foto: AcuFriend Vis mer

Selv om hun ikke nådde helt opp i innovasjonsprogrammet, videreutviklet hun produktet med støtte fra blant annet Innovasjon Norge og egne investorer.

- Produktet er utformet som en akupressurbøyle som plasseres over nesen, og gjennom press på de kjente akupunkturpunktene UB1 og UB2 i øyeregionen lindres hodepine og øyestress.

Les også: Migrene av hardtrening

Nesebøylen kan justeres i tre bredder, og passer ifølge Bergersen til alle typer neser fra 18 år og oppover.

- Noen blir kvitt hodepinen etter 30 minutter til en time, mens for andre fungerer den mest når den er på. Det er veldig individuelt, sier hun.

Bergersen håper nesebøylen skal bidra til å redusere bruken av medikamenter.

Overbevist akupunktør

Den anerkjente akupunktøren Aage Stenseth er positiv til AcuFriend.

Les også: Urter mot migrene

- Akupunkturpunktene som bøylen stimulerer har vært kjent gjennom flere tusen års behandling av hodepine. Jeg er meget fascinert over teknologien og arbeidet som er lagt ned i produktet, sier Aage Stenseth.

AcuFriend blir solgt gjennom nettsiden www.acufriend.no. og har en veiledende pris på 298 kroner.

Vi tester produktet, og vil komme tilbake med resultatet senere.