<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> colourbox.com        Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer

- Kjeft er ekstremt skadelig

Barn som får mye kjeft har vanskeligere for å lære, viser ny undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

- Barn som ikke får kjeft har et mer positivt livssyn, og føler seg akseptert. De er mer åpne og tillitsfulle overfor omverdenen enn barn som blir kjeftet på, sier lektor Erik Sigsgaard ved Videncenter for Institutionsforskning til bladet Børn & Unge.

Han er en av forskerne bak den danske undersøkelsen, som er basert på intervjuer med 119 personer. Av rapporten fremgår det at skadevirkningene av mye kjeft i barndommen kan gi seg utslag i form av utbredt mistillit, sinne, skyld og skam senere i livet.

Ifølge Sigsgaard er barn som ikke får kjeft hjemme også mindre utsatt for kjeft i barnehagen og i skolen.

Primitive og uvitende

- Det er snakk om å komme inn i en god eller ond sirkel. Om man bare skulle gjøre én ting for å bedre barns lærevilkår, ville det mest effektive være å kutte ned på kjeftingen, sier han.

Han legger til at man før i tiden mente det var nødvendig å slå barn for å gjøre dem lydige, og mener mange av samme grunn i dag tyr til bruk av kjeft.

- Jeg er overbevist om at vi vil se temmelig primitive og uvitende ut sett med neste generasjoners øyne hundre år frem i tid, sier han.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer