- Kiropraktikk ikke farlig

- Kiropraktikk ikke farlig

Du trenger ikke være redd for at kiropraktoren skal ta knekken på deg, ifølge en ny studie.

Publisert
Sist oppdatert

Manipulasjonsbehandling av nakken er nemlig en trygg behandlingsform som ikke er assosiert med noen alvorlige bivirkninger, hevder forskerne.

De har fulgt befolkningen i Ontario i Canada gjennom ni år. I litteraturen er det beskrevet tilfeller hvor pasienter har fått slag etter at de har vært hos kiropraktor. Fenomenet er så sjeldent at det har vært nærmest umulig å forske på det.

Den kanadiske studien er imidlertid så stor at den utfordringen nå er løst, ifølge en pressemelding fra Norsk Kiropraktorforening.

Funnene viser at det er en sammenheng mellom nakkesmerter/hodepine og risikoen for å få slag. Men det er ikke den kiropraktiske behandlingen som utløser slaget, ifølge forskerne.

- Hvis det hadde vært slik at manipulasjonsbehandling av nakken kunne utløst et slag, ville vi hatt tusenvis av slike eksempler. Det har vi ikke, og derfor er ikke dette et tema lenger, sier nevrologen og forskeren Scott Haldemann.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer