Kast dette kjøttpålegget

Listeriabakterier funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kjøttvareprodusenten Sørlandskjøtt AS som ved egenkontroll har funnet bakterien Listeria monocytogenes i sitt skårne pålegg.

Mattilsynet er varslet om bakteriefunnet, og bedriften har iverksatt nødvendige tiltak for å fjerne smitten fra den infiserte maskinen, ifølge Tom Drangsholt i Sørlandskjøtt.

Ikke spis disse pølsene

- Vi ønsker ikke at denne bakterien skal komme ut i våre produkter og trekker derfor produktene inn og sørger for at dette ikke skjer videre. Vi må ta de interne kontrollene for å finne ut hvordan bakterien kom inn i produksjonen, sier Drangsholt til NRK.

Listeriabakterien er oppdaget i 100gr/150gr og 200gr pakker. Bedriften trekker derfor tilbake alt skåret pålegg i de nevnte pakningsstørrelsene.

Sørlandskjøtt trekker tilbake oppskåret kjøttpålegg i 100gr/150gr og 200gr pakker. Foto: Sørlandskjøtt AS
Sørlandskjøtt trekker tilbake oppskåret kjøttpålegg i 100gr/150gr og 200gr pakker. Foto: Sørlandskjøtt AS Vis mer


Les også: Her er julematen gravide bør unngå

Sørlandskjøtt AS oppfordrer forbrukerne som har kjøpt dette pålegget til å kaste det.

Bakterien Listeria finnes naturlig i miljøet, og kan av og til forårsake sykdom hos dyr og mennesker. De fleste mennesker spiser fra tid til annen matvarer som inneholder små mengder listeria uten å bli syke, men personer med svekket immunforsvar kan utvikle sykdom.

Listeriainfeksjon kan gi influensalignende symptomer med magesmerter og feber, og man kan også få kraftige hodesmerter. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis det er mistanke om infeksjon.