Kast dette kjøttpålegget

Listeriabakterier funnet.

Det er kjøttvareprodusenten Sørlandskjøtt AS som ved egenkontroll har funnet bakterien Listeria monocytogenes i sitt skårne pålegg.

Mattilsynet er varslet om bakteriefunnet, og bedriften har iverksatt nødvendige tiltak for å fjerne smitten fra den infiserte maskinen, ifølge Tom Drangsholt i Sørlandskjøtt.

Ikke spis disse pølsene

- Vi ønsker ikke at denne bakterien skal komme ut i våre produkter og trekker derfor produktene inn og sørger for at dette ikke skjer videre. Vi må ta de interne kontrollene for å finne ut hvordan bakterien kom inn i produksjonen, sier Drangsholt til NRK.

Listeriabakterien er oppdaget i 100gr/150gr og 200gr pakker. Bedriften trekker derfor tilbake alt skåret pålegg i de nevnte pakningsstørrelsene.

Sørlandskjøtt trekker tilbake oppskåret kjøttpålegg i 100gr/150gr og 200gr pakker. Foto: Sørlandskjøtt AS
Sørlandskjøtt trekker tilbake oppskåret kjøttpålegg i 100gr/150gr og 200gr pakker. Foto: Sørlandskjøtt AS Vis mer


Les også: Her er julematen gravide bør unngå

Sørlandskjøtt AS oppfordrer forbrukerne som har kjøpt dette pålegget til å kaste det.

Bakterien Listeria finnes naturlig i miljøet, og kan av og til forårsake sykdom hos dyr og mennesker. De fleste mennesker spiser fra tid til annen matvarer som inneholder små mengder listeria uten å bli syke, men personer med svekket immunforsvar kan utvikle sykdom.

Listeriainfeksjon kan gi influensalignende symptomer med magesmerter og feber, og man kan også få kraftige hodesmerter. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis det er mistanke om infeksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen