<strong> Foto:</strong> Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer

Ikke slappe pupper av amming

Du kan trygt amme barnet ditt uten å bekymre deg for dine yppige former, ifølge en ny studie.

Publisert
Sist oppdatert

Vordende mødre kan føle seg trygge på at amming ikke ser ut til å ha en uheldig virkning på hvordan brystene blir seende ut, hevder forsker fra University of Kentucky.

De har intervjuet 132 kvinner som kom til universitetets klinikk for plastisk kirurgi for å få bukt med hengebrystene ved hjelp av brystimplantat eller brystløft. Kvinnene var i gjennomsnitt 39 år, skriver nettstedet WebMD.

Flesteparten av dem, 93 pasienter, hadde hatt minst ett svangerskap. Og flesteparten av mødrene, 58 prosent, hadde ammet minst ett barn.

Volleyball er derimot ikke heldig for puppene:

Slappere av røyking
Kirurgen Brian Rinker er en av forskerne bak studien. Sammen med teamet registrerte han kvinnenes medisinske historie, kroppsmasseindeks (BMI), størrelse på brystholderen under graviditeten, røykestatus og andre faktorer.

Og amming påvirker ikke brystenes fasong på en uheldig måte, utover effektene av svangerskapet i seg selv, konkluderer forskerne.

De fant imidlertid fire andre faktorer som var knyttet til hengebryst:

* Høyere alder
* Røyking
* Større BH-cup før svangerskapet
* Høyere antall svangerskap

Funnene er presentert på konferansen Plastic Suergery 2007 i regi av American Society of Plastic Surgeons.

Kilde: WebMD


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer