<strong> Foto:</strong> Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer

Hvorfor skilles vi?

Skilsmisser er et undervurdert samfunnsproblem, mener psykolog Frode Thuen. Nå vil han kartlegge årsakene til samlivsbrudd.

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år går omkring 20.000 norske samliv i oppløsning. Psykiske problemer, rusmisbruk og dårlig økonomi er vanlige konsekvenser av samlivsbrudd, ifølge Nrk.no.

- Vi har tatt for lett på skilsmisser i mange år, sier Thuen, som er psykolog og professor ved institutt for utdanning og helse ved Universitetet i Bergen.

- Man regner med at halvparten av alle ekteskap vil ende i skilsmisse, og fordi dette er så vanlig, har man regnet med at det ikke er noe problem. Men vi vet at mange sliter etterpå, og det har vi ikke vært nok oppmerksomme på, sier han til Nrk.no.

Slik får du et lykkelig ekteskap:

Hvorfor gir vi opp?

Over flere år skal Thuen følge 1.500 par som har fått sitt første barn. Overgangen fra å være kjæresten til å bli foreldre er nemlig en avgjørende periode i manges liv.

- Vi trenger mer informasjon om hvem som klarer seg bra og hvem som ikke gjør det. Hvis man skal påvirke folks samliv og gjøre noe med problemene, er det viktig å vite hva man skal prøve å forandre eller påvirke, forklarer Thuen.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer