Foto: Colorubox
Foto: Colorubox Vis mer

Handlevogna som sunnhetspoliti

Klarer du ikke styre unna de usunne matvarene i butikken? Hjelpen er nær.

Publisert
Sist oppdatert

Oppfinnere har nemlig laget en intelligent handlevogn som rett og slett slår alarm hvis du kaster en sjokoladeplate eller potetgullpose oppi.

Strekkoder på matvarer som inneholder mye fett, sukker og salt vil få et rødt lys til å lyse på en interaktiv skjerm, ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten på nett.

Hva med en mobil som overvåker middagen din?

Den intelligente handlevogna kan også gjøre det lettere å kutte ned på emballasjen. Tanken er nemlig at opplysninger om matvaren skal vises på skjermen på handlevogna.

Men viktig informasjon om innhold som for eksempel kan framkalle allergiske reaksjoner, skal fortsatt stå på selve pakken.

Testes i USA
Det er Institute of Grocery Distribution som står bak oppfinnelsen som i disse dager presenteres på en engelsk konferanse om framtidas dagligvarehandel. Handlesentre i USA er allerede i gang med å forberede seg på å teste den intelligente handlevogna.

Så hva gjør du hvis vogna piper i ett sett uansett hva du forer den med? Da får du nok enten bare overhøre advarselen og gå hjem med posen full av usunnheter eller tråle gjennom butikken til du treffer blink. Vogna er nemlig ikke i stand til å geleide deg fram til de sunneste matvarene.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer