Gifte kvinner spør pappa om penger

Gifte kvinner spør pappa om penger

I norske parforhold har kvinnene mindre penger å rutte med enn menn. Og de spør heller pappa om penger enn partneren.

Publisert
Sist oppdatert

De nye forskningsresultatene er en del av et internasjonalt studie. Tendensen i Norge viser at nordmenn i parforhold deler pengene mindre nå enn før. Også når man får barn.
I norske parforhold deler mannen og kvinner på utgiftene, men siden mannen oftest tjener mest, sitter han også igjen med mest penger til å bruke på seg selv, melder NRK.

– At vi har tabubelagt dette emnet, er kanskje en pris vi har betalt for likestillingen. Det er et delikat emne, og langt ifra løst i vårt likestilte samfunn, mener professor i sosiologi, Kari Wærness, ved Universitetet i Bergen.

For å ikke være avhengig av samboeren sin som er kommet i jobb og tjener penger, går man heller til foreldrene og ber om penger. Det er lettere å be foreldre om penger, enn faren til barnet.

Fungerende likestillings- og diskrimineringsombud, Ingeborg Grimsmo, synes ikke dette handler om likestilling.

– Dette handler om to ting: Mangel på likelønn, og mangel på fordeling innad i et parforhold. Det er fortsatt slik at kvinner tjener 80 prosent av det menn gjør, mener Grimsmo. (©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer