AU-AU-AU. Men det gjør ikke fullt så vondt om ettermiddagen, ifølge forfatteren av boken "Sex, søvn, mat, drikke - et døgn med din kropp".  Foto: colourbox.com
AU-AU-AU. Men det gjør ikke fullt så vondt om ettermiddagen, ifølge forfatteren av boken "Sex, søvn, mat, drikke - et døgn med din kropp". Foto: colourbox.com Vis mer

- Gå til tannlegen om ettermiddagen

Da gjør det nemlig minst vondt.

Publisert
Sist oppdatert

Alt til sin tid. Det er hovedbudskapet i boken "Sex, søvn, mat, drikke - et døgn med din kropp", skrevet av den amerikanske vitenskapsjournalisten Jennifer Ackermann.

Boken, som bygger på ferske vitenskapelige studier, skal lære oss å bli kjent med vår indre klokke, for så å legge opp dagene våre deretter, skriver svenske expressen.se

Les også: Stresser seg til døde

Ifølge Ackermann bør vi gå til tannlegen om ettermiddagen, for da gjør det minst vondt. Operasjoner bør skje om formiddagen, da er kirurgen på topp presisjonsmessig, og pasienten får mindre ubehag av narkosen.

Medisin bør tas om morgenen, for da blir den værende lenger i kroppen. Vi bør ta en høneblund etter middagen, og være ekstra forsiktige i trafikken etter lunsj.

Etter arbeidsdagens slutt kan vi med fordel spasere til trening, eller ta en ettermiddagspils med kollegene. Da er alkoholtoleransen størst.

I tillegg til kroppens hovedklokke, som styres fra hypotalamus i hjernen, tikker det ifølge Ackermann utallige små ur rundt om i kroppen vår. Et bestemt gen bestemmer også om vi er morgenfugler eller nattmennesker.

Kunsten er å følge kroppens naturlige rytme, mener vitenskapsjournalisten.

Les også: Er du morratrøtt?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer