For feit til å nå tærne

For feit til å nå tærne

”Hode, skulder kne og tå” er ikke akkurat barnemat for utrente briter.

Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse viser nemlig at 53 prosent av britene ikke kan ta på sine egne tær og 68 prosent klarer ikke gjennomføre 20 sit-ups.

Og det har ingen sammenheng med at de ikke er myke nok eller ikke har nok muskler. Her er det kun fettet og for mange overflødige kilo som har skylden.

To tredjedeler av de som var med i undersøkelsen, innrømmer å ikke ha gjort noe kondisjonstrening, som løping eller sykling, i løpet av det siste året, melder Sky News.

Og en fjerdedel av kvinnene sier de ikke klarer å få på deg BH-en sin, og 60 prosent sier de ikke klarer å bære bæreposene sine hjem fra matbutikken.

En nasjonal tragedie
Fred Turok, formann av treningssenterkjeden LA Fitness, som står bak undersøkelsen, sier aktivitetsnivåene til briter går mot et risikofylt nivå.

For feit til å nå tærne


- Å ikke kunne klare å ta på sine egne tær høres morsomt ut, men egentlig er det en nasjonal tragedie, sier han

Les også: Overvekt - nåtidens pest?

Å mangle grunnleggende fleksibilitet går hånd-i-hånd med andre helseproblemer som livstruende sirkulasjonsproblemer og leddbetennelse.

Turok kaller de lave aktivitetsnivåene for en tikkende bombe med tanke på overvekt og konsekvensene av dette.

Slik fikser du fem om dagen

Selv om undersøkelsen viser at dårlig fleksibilitet og lite trening er et faktum for mange, viser den også at britene har et godt grep om hva et sunt kosthold innebærer.

Nesten ni av ti sier de er klar over myndighetenes anbefalinger om fem om dagen. En tredjedel sier imidlertid at de føler seg mettet når det gjelder budskapet om sunn spising.

Halvparten var derimot forvirret når det gjelder treningsretningslinjene og ønsker å få klarhet i hva som karakteriseres som et sunt aktivitetsnivå. Flesteparten var også uvitende om deres kroppsmasseindeks (BMI).

LA Fitness antydet at myndighetenes anbefalinger om tretti minutters intensiv trening om dagen oppfattes av mange som umulig og umotiverende.

Dette blir du feit av


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer