<strong> Foto:</strong> colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer

Fjortiser spiser fisk

Ni av ti tenåringsfamilier spiser fisk til middag hver uke. Fiskeforbruket øker med barnas alder.

Publisert
Sist oppdatert

Dette går fram av en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Eksportutvalget for fisk, EFF. 1000 familier er spurt om hvor ofte det står fisk på middagsbordet. Svarene knuser myten om at barn og ungdommer ikke spiser fisk.

Over 90 prosent av familiene med ungdommer mellom tretten og atten år sier de har fisk til middag hver uke. Men også familier med yngre barn setter fisk og sjømat på middagsbordet. Mer enn 80 prosent av familiene med barn under tretten år spiser fisk hver uke.

– Fiskeforbruket i norske familier er egentlig ganske høyt sammenlignet med andre europeiske land. De fleste familiene i Norge setter fisk på middagsbordet minst én gang i uka, sier markedsanalytiker Kristin Lien i EFF.

Noen måltider med fisk i uken er en bedre livsforsikring enn kolesterolmedisiner. Og oppdrettslaks er aller best, mener amerikanske forskerne.

Lettvint avgjør
Tidligere undersøkelser har vist at fiskeforbruket synker merkbart når folk får sitt første barn.
– Barnefamilier bruker mye fiskefilet og reker og er glad i bearbeidet sjømat som fiskekaker og fiskegrateng. Det betyr at de kan spise mange fiskemåltider selv om antall kilo fisk ikke er så høyt, sier konsernleder Ole-Eirik Lerøy i Lerøy Seafood Group.

Over halvparten av familiene med barn under 18 år sier de spiser fisk og sjømat hjemme oftere enn en gang hver uke. Lerøy tror det økte utvalget i fiskediskene og frysediskene gjør at mange velger fisk til middag både en og to ganger i uken.

Et høyere inntak av fisk og helkorn kan redusere risikoen for astma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer