Fiskeolje mot ADHD

Medisiner er ikke nødvendigvis den eneste løsningen for barn med ADHD, ifølge svenske forskere.

 Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny studie viser nemlig at kosttilskudd med fiskeolje er bra for barn med diagnosen ADHD. Effekten på barn med en mildere form for ADHD er enda større, skriver den svenske avisen Dagens Nyheters nettutgave.

- Vanligvis står barn og foreldre i kø for å få ADHD-behandling. Nå kan de selv bestemme om de vil prøve med kosttilskudd og også selv se om det har noen effekt, sier psykolog Sven Östlund som er en av forfatterne av studien.

Flere tidligere studier har sett at fiskeolje kan hjelpe mot ADHD. De svenske forskerne sier de ante at det kunne finnes en viss sammenheng, men at de ble positivt overrasket over de tydelige funnene.

Undersøkelsen omfatter 75 barn mellom åtte og 18 år som har fått diagnosen ADHD. Halvparten av dem fikk kosttilskudd i form av seks fiskeoljekapsler med et høyt innhold av omega-3-fettsyren EPA. Den andre halvparten fikk kapsler med vanlig olivenolje.

Før studien begynte, fylte foreldrene ut et spørreskjema om barnas atferd. Allerede etter tre måneder rapporterte flere av foreldrene om forbedringer, og etter seks måneder hadde rundt halvparten av barna litt bedre, ifølge Dagens Nyheter.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!